scrollTop top

Welke kant van aluminiumfolie moet je gebruiken?

Welke kant van aluminiumfolie moet je gebruiken?

Aluminiumfolie, onmisbaar in de keuken. Het verpakken van een lunch voor onderweg, afdekken van ovenschotels, noem maar op! Zoals we allemaal weten, heeft aluminiumfolie twee verschillende kanten. Een glimmende kant en een matte kant. Welke kant van aluminiumfolie moet je nu gebruiken? Wij zochten het voor jullie uit!

Aluminiumfolie heeft dus twee kanten, één matte, doffe kant en een glimmende, glanzende kant. Volgens Aluminiumfolie-fabrikanten, komt dit simpelweg door de manier waarop het gemaakt wordt. Zo komt het aluminiumfolie nu eenmaal uit de machine, dit wordt dus niet met opzet zo gedaan.
Maar volgens de koks onder ons, is er wel degelijk verschil!

Eten warm houden?

Wanneer je gerechten warm wilt houden, dien je ze te omwikkelen met folie met de GLANZENDE kant naar binnen en de doffe kant naar buiten. De glanzende kant reflecteert namelijk de warmte en de matte kant houdt op zijn beurt weer te warmte vast.

Afdekken

Wanneer je een gerecht in de oven wilt opwarmen, maar wilt voorkomen dat de bovenkant te snel verkleurt, dan dien je dit af te dekken met de matte kant naar binnen en de glanzende kant naar buiten.

Kortom, wil je gerechten warm houden: glanzende kant naar binnen. Wil je gerechten koel houden: matte kant naar binnen. Simpel en effectief!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    159.451.309
  • Aantal
    doden
    3.314.925
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    1.020.332
  • Aantal
    doden
    24.609
Is het Covid-paradijs Taiwan in gevaar? Icon
12/05

Is het Covid-paradijs Taiwan in gevaar?

Taiwan kondigde woensdag aan dat er 16 lokale besmettingen op drie verschillende plaatsen binnen het land werden vastgesteld. Begint het tij voor het land,...


Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!