Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Welke kant van aluminiumfolie moet je gebruiken?

Milan
2 min read

Aluminiumfolie, onmisbaar in de keuken. Het verpakken van een lunch voor onderweg, afdekken van ovenschotels, noem maar op! Zoals we allemaal weten, heeft aluminiumfolie twee verschillende kanten. Een glimmende kant en een matte kant. Welke kant van aluminiumfolie moet je nu gebruiken? Wij zochten het voor jullie uit!

Aluminiumfolie heeft dus twee kanten, één matte, doffe kant en een glimmende, glanzende kant. Volgens Aluminiumfolie-fabrikanten, komt dit simpelweg door de manier waarop het gemaakt wordt. Zo komt het aluminiumfolie nu eenmaal uit de machine, dit wordt dus niet met opzet zo gedaan.
Maar volgens de koks onder ons, is er wel degelijk verschil!

Eten warm houden?

Wanneer je gerechten warm wilt houden, dien je ze te omwikkelen met folie met de GLANZENDE kant naar binnen en de doffe kant naar buiten. De glanzende kant reflecteert namelijk de warmte en de matte kant houdt op zijn beurt weer te warmte vast.

Afdekken

Wanneer je een gerecht in de oven wilt opwarmen, maar wilt voorkomen dat de bovenkant te snel verkleurt, dan dien je dit af te dekken met de matte kant naar binnen en de glanzende kant naar buiten.

Kortom, wil je gerechten warm houden: glanzende kant naar binnen. Wil je gerechten koel houden: matte kant naar binnen. Simpel en effectief!

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…