Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wijze lessen die je van je ouders geleerd hebt

Bram
3 min read

Vroeger konden we ons ergeren aan de lessen van onze ouders. En meestal hadden ze dan nog gelijk ook! Nu we zelf volwassen worden beginnen we het pas echt te begrijpen. Welke wijsheden kreeg jij van je ouders mee?

Eerlijk zijn duurt het langst

Weet je nog hoe je vroeger kon liegen over iets wat je had mispeuterd. Elke keer opnieuw kwamen je ouders erachter hoe de vork werkelijk aan de steel zat. En jij kreeg dan dubbel en dik straf, voor wat je had mispeuterd én voor het liegen. Hoe erg je het toen ook vondt, al snel leerde je dat leugens toch altijd uitkomen en je maar beter eerlijk kan zijn.

Morgen is er nog een dag

Als kind is het soms erg moeilijk om te relativeren. Als je ouders je vertelden dat het allemaal wel ging beter worden door een nachtje te slapen geloofde je ze niet. Maar toch hadden ze gelijk! Morgen is er altijd nog een dag. Wat vandaag een groot probleem lijkt is morgen een slechte herinnering.

Eens op tijd naar bed gaan

We kunnen er allemaal van genieten, eens lekker op tijd gaan slapen. Kinderen die moe zijn kunnen lastig worden, en dat weten ouders maar al te goed. Met veel tegenzin gingen we ’s avonds naar bed. Maar nu we ouder worden begrijpen we het eindelijk, eens vroeg gaan slapen kan echt deugd doen.

Boontje komt altijd om zijn loontje

Onze eerste lessen over verantwoordelijkheid gingen steevast gepaard met gemopper en gezeur. Maar wat zou er met ons gebeurd zijn als we niet hadden geleerd dat je altijd de gevolgen van je gedrag zelf draagt?

Wie het kleine niet eert…

Soms konden we in onze kinderjaren erg veeleisend uit de hoek komen. Wij wisten het wel, het kon altijd groter en beter en mooier. Gelukkig waren er onze ouders om ons deze wijze les te leren. Door de kleine dingen in het leven te leren appreciëren zijn we veel gelukkiger geworden.

Eet je broccoli!

Wat hadden onze ouders veel geduld! Elke maaltijd weer dezelfde discussie. Toch zijn we hen nu dankbaar, want zonder hun doorzettingsvermogen waren we erg ongezonde mensen geworden.

Het geld groeit niet aan de bomen

Dat het geld niet aan de bomen groeit hebben sommige van ons veel morgen horen. Spaarzaam zijn met geld en het niet onmiddellijk uitgeven was de boodschap. We leerden om tevreden te zijn met wat we hadden en te sparen voor iets nieuw. Wat een wijze lessen van onze ouders

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…