Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wilde tuin aanleggen met Minimum aan onderhoud: Enkele Tips!

Camille
4 min read

Een tuin aanleggen is een mooie en ontspannende manier om je levensruimte te verreiken en op een duurzame en gezonde manier bezig te zijn. Veel mensen zien de vele mogelijke obstakels niet en slagen er niet in om een goede voorbereiding te treffen voor het aanleggen van hun tuin. Voordat je een tuin aanlegt is het van groot belang dat je goed voorbereidend werk hebt verricht en je een goed ontwerp hebt gemaakt wat je als referentiepunt kan gebruiken.

Het soort tuin dat je wilt creëren hangt af van verschillende factoren. Tegenwoordig is er een ware trend gaande op het gebied van wilde tuinen. Wilde tuinen zijn mooi en makkelijk aan te leggen en ze behoeven minder onderhoud dan de meeste andere tuinen. Wilde tuinen kun je opmaken met de verschillende planten die al in de omgeving groeien en dan is het slechts een kwestie van deze natuurlijke elementen en objecten optimaliseren en ze naar je eigen stijl omzetten.

De heidetuin

Veel mensen denken bij het aanleggen van een tuin aan veel vrijheid, schoonheid en rust. In het geval van de heidetuin is dit ook zeker het geval. De heidetuin is een van de wat meer “nette” wilde tuinen aangezien deze er geordend uit zien in tegenstelling tot de meeste andere wilde tuinen. Heidetuinen zijn opgebouwd uit verschillende soorten  grote vlakken van planten, gras en wildgroei.

Vaak opgezet op een manier waarop je een maximaal uitzicht krijgt over de tuin en toch het gevoel kan hebben dat je diep in de wilde natuur bent. Heidetuinen gaan vaak goed gepaard met een omheining aan bomen zodat de tuin goed is afgezet. Heidetuinen zijn prima om in rond te wandelen en bieden dat kleine beetje rust waar iedere liefhebber van tuinen naar op zoek is. Daarnaast zijn er verschillende wilde planten die je kan toevoegen aan je nieuwe heidetuin zoals lyatris en anemone. Kies voor een mooi resultaat voor een natuurlijke tuinafsluiting.

Verschillende aspecten van een wilde tuin

En wilde tuin is opgemaakt uit verschillende aspecten die samen een mooi geheel vormen. Wilde tuinen zijn daar geen uitzondering in. Sterker nog wilde tuinen optimaliseren de natuurlijke elementen al op een goede manier en zorgen hiervoor dus voor minder werkzaamheden die je zelf moet verrichten. Er zijn verschillende objecten en elementen die je kan gebruiken om je wilde tuin nog mooier, meer begaanbaar of strakker te maken.

Een van deze objecten zijn kiezelsteentjes. Deze kun je gebruiken om een pad aan te leggen dat gebruikt kan worden als referentiepunt. Ook zou je kunnen kiezen voor het aanleggen van verschillende bloemenweiden die de pracht van je wilde tuin zullen vergroten en de tuin van meer kleur kunnen voorzien. Hou er rekening mee dat planten en bloemen niet overal kunnen groeien. Door een goede voorbereiding kun je te weten komen welke bloemen en planten geschikt zijn voor jouw wilde tuin.

Het terras

Geef uiteraard ook voldoende aandacht aan je terras. Een terras in beton kan dan wel mooi zijn, maar past niet meteen bij een wilde tuin. Je opteert bij het aanleggen van je terras beter voor ofwel houten terras of een terras uit natuursteen. Voor een oprit kun je kiezen voor de klassieke kasseien.

Belangrijke aspecten

Zoals je ziet is het aanleggen van een wilde tuin niet eens zo heel moeilijk. Het enige wat zeer belangrijk is voordat je begint is een goed ontwerp en een sterke voorbereiding zodat je niet voor onverwachte obstakels komt te staan. Een wilde tuin draait vooral om het optimaliseren van de al aanwezige natuurlijke elementen en objecten en die op hun beurt aan te passen aan de stijl die je voor ogen hebt. Daarnaast kun je verschillende elementen zoals stenen en bloemen toevoegen om je tuin begaanbaar te maken en van een mooie uitstraling en uiterlijk kan voorzien. Zo loop je binnen de kortste keren in je eigen wilde tuin die je meer rust en ontspanning kan bieden en je een plek biedt waar je het dagelijkse rumoer achter je kunt laten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…