Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om goed te tuinieren

Milan
3 min read

Tuinieren is voor sommigen leuk en ontspannend, terwijl het voor anderen meer last dan lust is. Als je wel wilt tuinieren, maar niet weet waar je moet beginnen, dan hebben we wat tips voor je. Tuinieren kan naast dat het gezond voor je is, ook gevaarlijk zijn. Door deze vijf tips is tuinieren een lust en ook nog eens goed voor je.

 

1. Hou het overzichtelijk


Of je nou wilt tuinieren op je balkon of in je stuk(je) tuin, het is belangrijk om altijd overzicht te houden. Je kunt er daarom voor kiezen om meerdere hoekjes te creëren, waardoor tuinieren leuk blijft en geen onmogelijk doel voor de dag. In de verschillende hoekjes kun je daarnaast verschillende planten inzaaien, zodat je diverse uitzichten krijgt. De resultaten komen pas in een later stadium tevoorschijn, dus geef niet te snel op.

2. Diverse functies


Misschien heb je vroeger zelf ook wel een kindertuintje gehad, waar je als kind zelf plantjes mocht inzaaien of water mocht geven. Ook zijn tegenwoordig de moestuintjes weer helemaal in de mode. Bedenk van te voren goed wat je wilt bereiken met je tuin. Wil je een kleurrijke tuin met veel planten, een groentetuin of juist een speelplek in de tuin voor je kinderen? Je kunt met je tuin alle kanten op.

3. Bepaal je budget en inzet

Tuinieren is leuk, maar voor een mooie tuin heb je wel tijd en energie nodig. Begin je eenmaal je tuin aan te pakken, dan kies je er dus voor om het vaker te gaan doen. Een tuin waarin je van alles zaait, maar die vervolgens aan zijn lot overlaat, die kan zorgen voor veel ongedierte of een verwaarloosde aanblik van je tuin. Bepaal daarnaast ook het budget die je in je tuin wilt stoppen. Over het algemeen hoeft dit niet een heel hoog budget te zijn.

4. Lees je in


Tuinieren is ook inlezen. Ben je nog geen echte kenner, dan weet je misschien ook niet in welke periodes je planten het beste groeien en wat ze nodig hebben. Op internet staat veel informatie over het onderhouden van je tuin, dus ga niet zomaar aan de slag.

5. Vraag niet teveel van jezelf


Snoeien, maaien of wieden. Zomaar een paar activiteiten die je in je tuin kunt doen. Tuinieren kan echter ook vermoeiend zijn, omdat je vaak in onnatuurlijke houdingen werkt. Vraag daarom niet teveel van je lichaam en je energie, want je kunt er ook blessures van krijgen. Vooral je rug is tijdens het tuinieren kwetsbaar.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…