Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 redenen om zeker te tuinieren

Milan
3 min read

Tuinieren is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt tuinieren zien als een vorm van relaxen of ontspanning, terwijl anderen de tuin liever links laten liggen of vol gooien met bakstenen. Ironisch genoeg zorgen zelfs die bakstenen ervoor dat je af en toe door de knieën moet, want mos of onkruid ruimt zichzelf niet op. Tuinieren zit in onze genen, hoewel we maar al te graag ons best doen dit te ontkennen. Waarom ook jij moet tuinieren? Wij geven je 3 goede redenen.

De ideale training voor je lichaam en geest

Wie zich in de tuin begeeft weet in ieder geval één ding: Je krijgt groene vingers. Er zijn echter ook grote voordelen te beleven aan tuinieren, want je hele lichaam draagt bij aan de activiteiten in de tuin. Je bent altijd in beweging, gebruikt je hersenen en raakt gewend aan verschillende lichaamsbewegingen die je misschien nog niet kende.

Tuinieren en alles er omheen geeft een enorme boost aan je algehele gezondheid. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat bloemen, planten en het buiten zijn ons gelukkiger maakt.

Een tuin om in te zitten

Wie op een warme en/of zonnige dag graag buiten zit, wil natuurlijk plaatsnemen in een opgeruimde en strakke omgeving. Je tuin is daarom één van de visitekaartjes van je huis. Ook vanuit je raam heb je constant uitzicht op je tuin en daarom moet deze er voorbeeldig bij liggen. Het is daarom goed om in ieder één keer in de twee of drie weken de tuin eens onder handen te nemen.

Zaai nieuwe planten in, snoei je bomen en planten of haal het onkruid tussen je tegels weg. Zo ligt je tuin er weer snel vlekkeloos bij en geeft de mooie aanblik je een voldaan gevoel. Je zit zo ook een stuk prettiger buiten.

Tijd voor vernieuwing?

Misschien is het wel eens tijd voor vernieuwing? Denk aan een nieuwe tuinafsluiting of het aanleggen van een terras?

Goed voor de gezondheid

Zowel mentaal als fysiek ben je jezelf constant aan het trainen in de tuin. Je bevindt je tussen allerlei natuurlijke allergieën die goed zijn voor de opbouw van je immuunsysteem. Daarnaast heeft de natuur ook hele goede allergieën die je lichaam graag opneemt.

Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat tuinieren een positieve uitwerking kan hebben op je diverse relaties. Mensen die tuinieren zouden meer empathisch vermogen hebben jegens familie en vrienden, terwijl ze ook beter in staat zijn duurzame relaties op te bouwen.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…