Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe moet je beginnen met een moestuin?

Milan
2 min read

Je eigen moestuin bijhouden, het is aan populariteit aan het winnen onder zowel ouderen als jongeren. Wat is er ook lekkerder dan groente uit eigen tuin? Verser kan niet! Vooral in het begin vereist een moestuin veel aandacht om goed te kunnen groeien. Hoe kan ook jij thuis een moestuin beginnen en daarvan snel de vruchten de plukken?

Je eigen moestuin is zelfvoorziening

Buiten dat mensen het liefst hun groente vers en onbespoten eten, is een moestuin ook grotendeels zelfvoorziening. Niet meer afhankelijk van sla of tomaten uit andere delen van Nederland of de wereld, maar gewoon groente uit je eigen achtertuin. Je kunt een moestuin op verschillende manieren optimaal laten groeien, waarbij vooral het verpoten in een vierkante bak de voorkeur heeft. Hierin hebben de groenteplanten voldoende ruimte om te groeien en kan ongedierte niet van onder de grond in de moestuin kruipen.

Vooraf


Voordat je begint met de aanleg van je moestuin, kies je uiteraard eerst de groenten die je graag wilt verbouwen. Er zijn verschillende plekken waar je de zaadjes of beginnende plantjes van de groente kunt kopen, zodat je daadwerkelijk van start kunt gaan. De vierkante bak waarin de plantjes komen te staan, kunnen verschillen in omvang. Afhankelijk van de ruimte die de plant nodig heeft om optimaal te groeien, kies je voor een diepte en breedte. De diepte is voor de wortels, de breedte voor de omvang van de groenteplant.

De moestuin aanleggen

De plantjes voor in de moestuin leg je aan met biologische landbouwgrond. Hierin voelen de planten zich het beste thuis en groeien ze optimaal. Bij het aanplanten kun je het beste de grond afdekken met een doek. Daarna gebruik je hydrokorrels die vocht op de juiste manier door de bak leiden. Leg de moestuin op een plek waar overdag zowel zon komt, als ook regen kan vallen. Van beide heeft een moestuin voldoende nodig om op de juiste manier te groeien.

Interessant en leuk voor in de tuin

Niet alle groenten zijn op hetzelfde moment klaar, dus plant zoveel mogelijk van dezelfde typen groente bij elkaar. Een moestuin bijhouden is een leuke en gezonde manier om in je eigen tuin bezig te zijn. De smaak van eigen groenten is een stuk voller en natuurlijker dan de groenten die je in de meeste supermarkten vindt.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…