Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Willen mannen meer seks dan vrouwen?

Anja
3 min read

Het algemene beeld wat wij hebben van de behoefte aan seks bij mannen en vrouwen is dat mannen vaker seks willen dan vrouwen. Vrouwen hebben sowieso vaak minder behoefte aan seks tijdens de menstruatie, veel vrouwen vinden seks tijdens deze dagen ook niet fris en daardoor onprettig. Maar is het per definitie zo dat mannen vaker seks willen dan vrouwen?

Mannen willen vaker dan vrouwen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mannen inderdaad vaker seks willen dan vrouwen. Wanneer je aan mannen en vrouwen met een vaste relatie vraagt of ze tevreden zijn over het aantal keren dat ze seks hebben, antwoorden de mannen dat zij gemiddeld 50% vaker zouden willen vrijen dan nu het geval is.

Ook blijkt uit onderzoek dat vrouwen het minder erg zouden vinden om een relatie te hebben waarin geen seks (meer) voorkomt. Het is een fabeltje dat mannen iedere zoveel minuten aan seks denken op een dag. Maar het is wel aangetoond dat de meeste mannen toch gemiddeld eens per dag aan seks met hun vrouw denken. Vrouwen hebben dit niet. Zij kunnen rustig dagen zonder seks doorbrengen zonder er aan te denken.

Mannen masturberen vaker dan vrouwen

Omdat de gemiddelde behoefte aan seks bij mannen groter is dan bij vrouwen, masturberen mannen vaker dan vrouwen. Onderzoek toont aan dat mannen gemiddeld 2 tot 3 keer per week “een momentje voor zichzelf nemen”. Ook gaan mannen vaker vreemd dan vrouwen. Niet zo zeer omdat ze verliefd zijn op een andere vrouw, maar simpelweg voor de “verovering” en ter bevrediging van seksuele behoefte.

Twee keer zo veel zin in seks

Mannen hebben volgens onderzoek ongeveer vier keer per week zin in seks. Vrouwen daarentegen maar 2,4 keer. Dit cijfer verschilt dus nogal uit. Maar als we kijken naar hoe vaak koppels gemiddeld seks hebben (per week), dan ligt dat aantal voor mannen en vrouwen vrijwel gelijk, namelijk 13 respectievelijk 1,4 keer per week. Hieruit mag de conclusie volgen dat de seksuele behoefte van mannen in veel mindere mate wordt bevredigd door seks met de eigen partner dan bij vrouwen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…