Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

YUN Probiotherapy lanceert huidverzorgingsproducten op basis van vriendelijke bacteriën

Camille
4 min read

Wereldwijde primeur en wetenschappelijke doorbraak van Belgische biotech-startup
Na een succesvolle crowdfundingcampagne lanceert Yun Probiotherapy een reeks revolutionaire huidverzorgings-producten gebaseerd op vriendelijke bacteriën. De Belgische biotech-startup is het eerste bedrijf ter wereld dat er in geslaagd is om levende probiotica succesvol te verwerken in commercieel beschikbare huidverzorgings-producten. YUN Probiotherapy staat voor een volledig nieuwe categorie binnen de huidverzorging en is een belangrijke wetenschappelijke doorbraak in het terugdringen van het gebruik van antibiotica. Vanaf vandaag zijn de producten voor iedereen verkrijgbaar.

Producten van YUN

Tom Verlinden, Managing Director van YUN Probiotherapy: “Als voormalig apotheker heb ik me dikwijls afgevraagd: Waarom doden we de goede bacteriën in de strijd tegen de slechte? Met YUN zijn we uitgegaan van een eenvoudig, maar radicaal idee: Wat als we nu gewoon de juiste, vriendelijke bacteriën zouden toevoegen? Zo behandelen we niet alleen de symptomen, maar versterken we de belangrijke beschermlaag van de huid ook op langere termijn. En dat is precies waar we vandaag in geslaagd zijn!” Met de producten van YUN pak je niet alleen snel en effectief de symptomen aan van kwaaltjes als acne, voetschimmel en vaginale infecties. YUN lanceert daarnaast ook een uitgebreid gamma speciaal voor de dagelijkse huidverzorging. Tom Verlinden van YUN: “Onze producten werken op twee manieren. Enerzijds voegen we vriendelijke bacteriën toe op plaatsen waar de huidproblemen zich voordoen. Anderzijds beschermen we duurzaam het microbioom, de belangrijke beschermlaag van de huid.”

Aanpak huidproblemen

Professor Microbiologie aan de Universiteit van Antwerpen, Sarah Lebeer vult aan: “Het microbioom is ons eerste verdedigingsmechanisme tegen nieuwe of terugkerende huidproblemen. De meeste harde zeep- en verzorgingsproducten doden of verwijderen niet alleen de slechte bacteriën die de huidproblemen veroorzaken, maar ook de goede bacteriën op onze huid. Een sterk microbioom is essentieel om huidproblemen duurzaam te verhelpen en goede bacteriën zijn daarvoor noodzakelijk.”
De huidverzorgingsproducten van YUN voegen alleen natuurlijke bestanddelen aan de huid toe. Vriendelijke bacteriën, de zogenaamde probiotica, versterken de beschermende huidlaag en herstellen de natuurlijke balans van de huid langdurig. Goede bacteriën reeds van nature aanwezig op de huid, blijven daarbij in leven. De verzorgingsproducten bevatten geen schadelijke bewaarmiddelen en zijn daarom 100% veilig voor de huid.

Het idee om vriendelijke bacteriën toe te voegen in plaats van alle bacteriën te doden mag dan eenvoudig lijken, de uitwerking was dat allerminst. YUN Probiotherapy is niet minder dan een wetenschappelijke doorbraak in de natuurlijke huidverzorging op basis van meer dan 10 jaar onderzoek in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers van de Universiteit van Antwerpen. Geen enkel ander bedrijf slaagde er tot heden in om de juiste levende probiotica succesvol te verwerken in commerciële huidverzorgingsproducten.

Dr. Ingmar Claes, als wetenschapper betrokken en werkzaam bij YUN: “De resultaten in ons lab zijn schitterend en de eerste resultaten van de klinische tests bevestigen wat we al vermoedden: Probiotherapie herstelt de natuurlijke balans van de huid en zorgt ervoor de symptomen van bekende huidkwaaltjes verdwijnen, binnen maximaal vier weken maar vaak al sneller. Niet alleen zijn we erin geslaagd de juiste probiotica voor de huid te bepalen. We hebben ook de unieke microcapsules ontwikkeld waarmee we ze in huidverzorgingsproducten kunnen verwerken. Probiotherapie is een belangrijke doorbraak in het terugdringen van het gebruik van antibiotica voor huidproblemen.”

De producten van YUN Biotherapie zijn verkrijgbaar via Yun-probiotherapy.com/buy en via geselecteerde retailers en apothekers. YUN Probiotherapy verwacht in de toekomst nog aanvullende producten en toepassingen te ontwikkelen binnen de probiotherapie. Het bedrijf ontving recent een aanvullende subsidie van 500.000 euro van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en opent binnenkort een nieuw wetenschapslaboratorium in de Darwin-incubator van de Universiteit Antwerpen.
YUN NV is een particulier Europees biotechbedrijf dat nauw samenwerkt met enkele van Europa’s meest vooraanstaande experts in probiotherapie. Voor meer info: yun-probiotherapy.com

 

 

   
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…