Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zet die TV uit: Dit is waarom je vaker een gezelschapsspel moet spelen!

Anja
2 min read

Je kent het wel, de drukke werkdag zit erop, jullie hebben net gegeten en vervolgens kruipen jullie gezellig in de zetel om uren naar de TV te staren. Iedereen doet het wel, het is voor veel mensen het meest ontspannende moment van de dag. Maar wist je dat je ook op een andere manier kunt relaxen na een lange werkdag? Speel gezellig een gezelschapsspel. Hieronder 5 redenen waarom die TV uit moet en jullie gezellig een spelletje moeten spelen:

1. Teamwork

Door het spelen van een gezelschapsspel leer je samen spelen en samen werken en dit is een skill die je ook in het dagelijks leven veel gebruikt. Oefenen maar.

2. Goede nachtrust

Door interactief met elkaar bezig te zijn bereid je je voor op een goede nachtrust. Als je langdurig kijkt naar een scherm voordat je naar bed gaat, heeft dat negatieve gevolgen voor je ogen en het zorgt voor een slechtere nachtrust.

3. Gezellig

De naam zegt het al een beetje: ‘gezelschaps’spel. Het is veel gezelliger en aangenamer om met zijn allen een spelletje te spelen dan saai in de zetel te hangen.

4. Je leert ervan

Je leert van alles bij als je gezelschapsspelletjes speelt. Kan jij niet goed tegen je verlies? Door vaker spelletjes te spelen word je hier steeds beter in. Ook leer je door het spelen van spelletjes om de beste beslissingen te nemen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…