Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo genezen gebroken botten sneller

Bram
2 min read

Heb jij net iets gebroken, een been of een arm bijvoorbeeld? Niet getreurd, hier zijn 7 doeltreffende manieren om je herstellingsproces te versnellen.

1.Extra mineralen

Je botten bestaan voor 70% uit mineralen. Als een bot gebroken is moeten die mineralen opnieuw worden aangevuld. Eet daarom voldoende groenten, fruit, noten, linzen en granen. Een mineraalrijk dieet is belangrijk om goed te genezen.

2.Natuurlijke onstekingsremmers

Door de wond komen er veel vrije radicalen vrij. Neem daarom antioxidanten zoals vitamine C om je lichaam te helpen. Je vindt natuurlijke ontstekingsremmers in citrusvruchten, groenten en supplementen.

3.Beweeg

Je hebt misschien wel iets gebroken maar dat wil gelukkig niet zeggen dat de rest van je lichaam niet meer kan bewegen. Door te bewegen stimuleer je je bloedsomloop waardoor je gebroken bot sneller kan genezen. Het is belangrijk om je gebroken bot niet te belasten. Beweeg alleen de rest van je lichaam. Je bot zal sneller genezen en sterker worden.

4.Eet genoeg proteïnen

Je lichaam heeft nu meer proteïnen nodig om je bot te laten genezen. Door voldoende proteïnen te eten zal je lichaam sneller genezen en sterk worden. Plantaardige proteïnen zoals groenten, amandelen en Quinoa zijn het gezondste.

5.Eet meer calorieën

Verschillende studies tonen aan dat je je genezingsproces kan versnellen door meer calorieën te eten. Je lichaam moet hard werken om te genezen en het heeft die extra energie echt nodig. Zorg ervoor dat die extra calorieën uitsluitend uit gezonde voeding komen. Denk bijvoorbeeld aan noten, granen, avocado en zaden.

6.Calcium rijke voeding

Groene bladgroenten en gefermenteerde rauwe zuivelproducten zijn de beste bron van calcium. Eet elke dag groene bladgroenten en je gebroken bot zal sneller genezen.

7.Essentiele oliën

Cipres olie helpt je gebroken bot te genezen omdat het de bloedcirculatie stimuleert. Breng het elke dag aan op de huid rond je gebroken bot en het zal veel sneller herstellen.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…