Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kan je 5 kilo verliezen op weg naar je werk

Bram De Brabander
2 min read

Gemiddeld zijn we elke dag 1 uur onderweg naar het werk. Zou het niet mooi zijn om deze tijd te spenderen om fitter te worden? Met deze kleine veranderingen wordt je weg naar het werk een echte workout!

1. Sta recht

Door recht te staan op bussen en treinen worden je buikspieren getraind. Probeer je niet vast te houden, zo moeten je spieren nog harder werken om je lichaam in balans te houden.

2. Span je spieren op

’s Morgens ben je nog moe, dat is begrijpelijk. Probeer toch je houding aan te passen. Door je rug recht te houden en je buik op te spannen train je je spieren. Je bilspieren afwisselend opspannen zal je billen verstevigen.

3. Wandel snel of ga joggen

Voeg een gezonde dosis cardio toe aan je dag door te snelwandelen of te joggen naar het werk. Moet je echt met je auto naar het werk? Als je naar je werk rijdt, kan je een beetje verder parkeren en een snelle wandeling maken.

4. Ga fietsen

Waarom ga je niet met je fiets naar het werk? Het is niet alleen supergoed voor je gezondheid, het kost je helemaal niets. Integendeel, je krijgt vaak zelfs een extra fietsvergoeding!

5. Koop een rugzak

Laat je handtas of aktetas thuis en gebruik een rugzak. Het zal je aanmoedigen om actiever te zijn op weg naar je werk.

6. Sta een beetje vroeger op

Door wat vroeger op te staan kan je de fiets nemen in plaats van de auto. Kom 10 minuutjes vroeger aan op je werk en verfris je voor je de werkdag start.

7. Neem propere kledij mee

Je hoeft helemaal niet bezweet toe te komen op je werk. Neem een washandje, handdoek en propere kledij mee en verfris je voor je begint te werken.

8. Stap een halte te vroeg af

Neem je de bus of trein naar je werk? Stap dan eens een paar haltes te vroeg af. Je kan dan naar huis wandelen, zo heb je geen excuus meer om niet te bewegen.

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…