Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kies je de parfumgeur die het beste bij je past

Anja
2 min read

Parfum is een accessoire die prima op zichzelf staat. Over de hoeveelheid die je opspuit, zijn de meningen verdeeld. Hiernaast heb je peperdure en spotgoedkope parfums, maar welke moet je nu kiezen? En is een dure nu écht beter dan een goedkope?

Jouw fantasie en karakter bepalen de mogelijkheden

Je kunt ieder parfum voor jezelf opdelen in drie categorieën. Een zoete, een donkere of mengeling van de twee. Hiernaast heb je zowel lichte als zware parfums.

Bedenk voor jezelf: waar ga je de parfum voor gebruiken: voor welke situatie? Als je een lekker geurtje voor ná het sporten wilt is een sportief, friszoet geurtje de beste keuze. Heb je echter een groot feest, dan is een zware, mysterieuze geur meer gepast.

Dat verschilt ook per persoon. Misschien zie jij het wel andersom. Wat je ook kiest; je fantasie bepaalt de mogelijkheden. Onthoud in ieder geval dat je parfumkeus je karakter versterkt. Een mierzoet luchtje op een begrafenis, is niet echt gepast. Aan de andere kant is een zwaar luchtje in een vliegtuig ook niet bepaald wenselijk.

Staat de prijs voor kwaliteit?

Als je in het topsegment van de parfums wilt winkelen, moet je een rijkelijk gevulde portefeuille hebben.  Een geurtje van een fameus parfummerk kost je al snel zo’n zestig euro – en dan heb je het allerkleinste flesje. Ga je daarentegen naar je plaatselijke drogist, kun je voor de helft van de bovenstaande prijs al een monsterfles kopen.

Een hoge prijs betekent niet beter. De duurdere parfums zijn enkel geconcentreerder; een kleine hoeveelheid parfum ruik je al.

Vergeet echter niet, dat je je eigen parfum na een aantal dagen al (bijna) niet meer ruikt. En dat heb je met zowel dure als goedkope parfums. Vaak hoor je: een dure parfum voor speciale gelegenheden en een goedkope voor dagelijks gebruik. Dat is een prima manier, maar je kunt ook meerdere parfums uit het goedkopere assortiment aanschaffen. Voor iedere dag een andere geur. Dan kun je écht de verschillen ruiken!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…