Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de beste parfum tips

Anja
3 min read

Je hebt je favoriete parfum aangedaan en na een half uur heb je het gevoel dat die lekkere geur al helemaal vervlogen is. Heb jij ook het gevoel dat de geur van je parfum snel verdwijnt? Deze tips zullen je helpen:

1. Textiel en haar

Als je het gevoel hebt dat je parfum snel vervliegt, dan is het een goed idee om de parfum te verstuiven op je kleren, je sjaal of je haar. Je haar en textiel houden de geur beter vast dan je huid. Parfum bevat wel vaak veel alcohol. Daardoor kan je haar er ook droog van worden. Om dat te voorkomen, spuit je het parfum beter op je borstel vooraleer je je haar borstelt.

2. Na het douchen

Door het warme water gaan je poriën open. Als je dan parfum gebruikt, zal de geur langer blijven hangen.

3. Donkere, koele plek

Vocht, licht en warmte hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van je parfum. Bewaar je parfum op een donkere, koele plek. De badkamer of een woonkamer waar er veel licht binnenvalt, is dus geen goed idee. Zet je parfum bijvoorbeeld op je slaapkamer in een doosje.

4. Aanbrengen

Je brengt je parfum het best aan op warme plekken van je lichaam. Dat zijn namelijk de plekken waar de aderen dicht tegen het huidoppervlak zitten en waar je huid dus dunner is. De warmte van die plekken zorgt ervoor dat het parfum beter los komt en daardoor zal de geur ook langer blijven hangen. Je brengt je parfum dus best aan op je polsen, je decolleté, je knieholtes en achter je oren.

5. Andere variant

Probeer eens een eau de parfum of een extraît de parfum van je favoriete geur. Dat is wel wat duurder dan de eau de toilette, maar het zal langer blijven en het heeft een meer verfijnde geur.

6. Niet wrijven

Veel vrouwen spuiten de parfum op de ene pols en vervolgens wrijven ze beide polsen over elkaar. De wrijving zorgt voor extra warmte, waardoor de geur vervormd wordt en minder lang zal blijven.

7. Moisturizer

Een moisturizer is een vloeibare crème de je huid beschermt, verzorgt en hydrateert. Zorg er wel voor dat die crème geurloos is. Parfum blijft namelijk veel langer zitten op een vette huid. Als je van nature uit een iets drogere huid hebt, kun je eerst een moisturizer aanbrengen vooraleer je parfum spuit.

8. Wachten

Een parfum bevat verschillende noten: topnoten, hartnoten en basisnoten. Ga dus niet af op de geur die je in het begin ruikt want die ruik je maar een paar minuten. Na een tijdje verandert de geur namelijk.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…