Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo lukt het je om 2 liter water te drinken per dag!

Bram
2 min read

Het is algemeen bekend dat een mens 2 liter water per dag moet drinken. Vocht vervult namelijk een aantal belangrijke functies in het lichaam. Zo reguleert het de temperatuur van het lichaam door middel van onder andere zweten, en is het een bouwstof voor de lichaamscellen. Kortom het is erg belangrijk om genoeg water te drinken, maar hoe raak nu je aan die 2 liter per dag? Met onderstaande tips heb je voordat je het doorhebt je dagelijkse dosis water binnen!

Fris begin van de dag

Terwijl je slaapt verliest je lichaam vocht zonder dat het vocht binnenkrijgt. Zorg dat je altijd een flesje water naast je bed hebt staan zodat je als je wakker wordt gelijk je vochtniveau in balans kunt brengen

Koop je eigen mooie waterfles

Het is natuurlijk veel minder aantrekkelijk om water uit een wegwerpflesje te drinken dan uit een mooie stevige waterfles. Trakteer jezelf op een mooie waterfles van bijvoorbeeld 0.33 liter. Zo weet je ook meteen dat je deze 6 keer leeg moet drinken op een dag om aan jouw 2 liter te raken!

Voeg een smaakje toe

Vind je de smaak van water saai? Vrolijk je water dan op door schijfjes citroen, schijfjes komkommer of een paar blaadjes munt toe te voegen. In de zomer is dit ook nog eens heerlijk verfrissend!

Begin een waterdagboek

Schrijf precies op hoeveel water je drinkt gedurende een dag. Dit kun je op papier doen maar ook op je smartphone. Er zijn verschillende apps beschikbaar waarin je makkelijk en snel kunt bijhouden hoeveel water je per dag drinkt.

Routine

2 liter water staat gelijk aan 8 glazen. Zorg ervoor dat je deze 8 glazen in je dagelijkse routine verwerkt. Bijvoorbeeld: 1 glas bij het opstaan, 1 glas bij je ontbijt, 1 glas voor de lunch, 1 glas na de lunch, 1 glas voor het eten, 2 glazen bij het diner en 1 glas voor het slapen gaan.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…