Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo raak je je knoflookgeur kwijt!

Camille
3 min read

Knoflook is lekker en gezond, maar de indringende geur die vervolgens uit jouw mond, maag én poriën komt wil je uiteraard zo snel mogelijk weg hebben. Gelukkig is het neutraliseren en verwijderen van een lookadem redelijk eenvoudig te realiseren met behulp van onze tips!

Voordelen knoflook

Knoflook is in verschillende vormen verkrijgbaar, van teentjes en gladde pasta’s tot poeders en supplementen zoals knoflookextract en -olie. Het is bewezen dat knoflook bijdraagt aan het versterken van het immuunsysteem, zodat het lichaam bijvoorbeeld beschermd is tegen griep en verkoudheid. Knoflook werkt ook cholesterolverlagend en verlaagt zodoende het risico op een harten herseninfarct.

Nadelen knoflook

Het enige nadeel van knoflook is de beruchte slechte adem. De boosdoener in knoflook is een verbinding die allylmethylsulfide heet en niet afgebroken kan worden door de spijsvertering. Hierdoor verlaat de stof het lichaam via adem en zweet, wat vervolgens die typische lookgeur veroorzaakt.

5 Tips bij een lookadem

1. Peterselie

Vergeet het fabeltje over peterselie. Deze gedachte is erg verouderd. De typische looklucht wordt namelijk gevormd in de maag en komt via de poriën en longen naar buiten. Peterselie helpt alleen tegen stukjes knoflook die in jouw mond zijn achtergebleven.

2. Verse knoflook

Eet alleen verse knoflook! Uit onderzoek blijkt dat je van gedroogde knoflook meer gaat stinken dan van verse stukken knoflook.

3. Schrapen

Tong schrapen is goed voor een frisse adem. Veel knoflookresten en bacteriën raken op het achterste, ruwe gedeelte van de tong verstrikt. Schraap daarom deze bacteriën zo snel mogelijk van jouw tong met een tandenborstel om een stinkende lookadem te voorkomen.

4 Melk

Wanneer je volvette melk drinkt vóórdat je knoflook eet, worden de zwavelgassen in de maag geneutraliseerd voor ze de bloedbaan en longen bereiken.

5. Mijd hartje knoflook

Eet niet het hartje van de knooflook, want hiervan ga je het meest uit jouw mond en poriën ruiken. Probeer daarnaast de knoflook altijd grof te snijden. Hoe kleiner de knoflook gesneden is, hoe sterker de ademgeur achteraf. Wel zo handig als je nog op date moet!

Géén knoflook meer eten om een lookadem te voorkomen? Onzin! Af en toe knoflook eten is immers hartstikke goed voor de gezondheid. En word je vaak gestoken door muggen? De
knoflookgeur schrikt muggen af. Juist daarom zou je in de zomer éxtra knoflook moeten eten!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…