Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo stop je met roken zonder aan te komen

Olivier
3 min read

Tegenwoordig zijn sigaretten onbetaalbaar, is het bijna nergens meer toegestaan om te roken, en zoals algemeen bekend is roken verschrikkelijk ongezond voor je! Kortom, er zijn meer dan genoeg redenen om te stoppen met roken. Dit is een lastige klus. Daar komt nog eens bij dat veel mensen aankomen wanneer ze stoppen met roken. Dat komt doordat roken zorgt voor een verhoogde stofwisseling. Wanneer je stopt met roken zal je stofwisseling terug vertragen waardoor je bijvoorbeeld terug wat minder calorieën verbrandt. 

Blijven roken omwille van je gewicht heeft echter geen enkele zin: roken richt nog steeds ongelofelijk veel schade toe aan je gezondheid. Bovendien zijn er verschillende dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je veel aankomt wanneer je stopt met roken. Hieronder een paar tips om te stoppen met roken zonder al te veel aan te komen.

Ga extra sporten

Omdat je gestopt bent met roken is je stofwisseling vertraagd. Door te sporten versnelt je stofwisseling en breng je deze dus weer in balans. Hiernaast voel je je fit en gezond na het sporten en heb je veel minder behoefte aan die vieze sigaret.

Suikervrije kauwgom

Zorg ervoor dat je altijd maar dan ook altijd een pakje suikervrije kauwgum op zak hebt. Wanneer je zin in een sigaret krijgt, neem dan een lekker kauwgumpje. Zo voorkom je dat je ongezond gaat snacken.

Poets vaker je tanden

Probeer eens wat vaker je tanden te poetsen. Zo krijg je een lekkere frisse mond en adem. Je hebt daardoor minder snel trek in zoetigheid en bovendien verminderd de trek in een sigaret.

Vervang chips door fruit

Doe een grote schoonmaak in de voorraadkast. Vervang alle ongezonde snacks als chips, snoep en koekjes voor gezonde snacks als fruit, gedroogd fruit en noten. Ook oplossoepjes zijn een goede oplossing, ze bevatten weinig calorieën waardoor je niet snel aan zult komen.

Koop een stressbal

Wanneer je trek in een sigaret krijgt, pak dan een stressbal erbij. Dit zorgt ervoor dat je je energie kwijt kunt en je gedachtes verplaatst worden.

Drink niet te veel alcohol

Pas op met het drinken van alcohol. Ten eerste zitten er veel calorieën in alcohol. Ten tweede krijg je er honger van en wordt de behoefte aan een sigaret groter. Begin pas met drinken als je mentaal sterk genoeg bent om deze verleidingen te weerstaan.

Gebruik nicotinevervangers

Heb je echt veel moeite met stoppen met roken zonder aan te komen? Overweeg dan nicotinepleisters of nicotinekauwgom. Begin met de standaard hoeveelheid en bouw beetje bij beetje af.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…