Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo verbeter je je spermakwaliteit

Bram
2 min read

Wil jij graag je spermakwaliteit verbeteren? Een goede spermakwaliteit gaat hand in hand met een hoge seks drive, een positief welbevinden en verhoogde sportprestaties. Of wil je het vaderschap een kans geven? Wat je redenen ook zijn, met deze tips zal je gegarandeerd een verschil zien.

1.Stop met roken

Als je rookt, stop dan nu onmiddellijk. Aan roken lijken alleen maar nadelen verbonden te zijn. Het kost handenvol geld, je krijgt een slecht adem, je kan minder goed proeven en je hebt meer kans op het krijgen van allerlei soorten kankers. Alsof dat nog niet genoeg is krijg je er ook nog eens een slechte spermakwaliteit van. Je hebt zelfs 22% minder en minder kwalitatief sperma dan niet-rokers. 

2.Boxershorts zijn the way to go

Je testikels hangen aan de buitenkant van je lichaam met een reden, ze zijn daar iets koeler. Spermacellen kunnen niet goed overleven in een warm klimaat. Zorg er daarom voor dat je testikels altijd een beetje koeler zijn, je spermakwaliteit zal aanzienlijk verbeteren. Draag boxershorts in plaats van spannende onderbroeken en slaap ‘s nachts naakt.

3.Eet gezonder

Geloof het of niet, je spermakwaliteit is afhankelijk van je eetgewoonten. Hou je sperma gezond en eet genoeg fruit, groenten, noten en granen. Vermijd vlees, volgens onderzoek vermindert het je spermakwaliteit aanzienlijk.

4.Minder vaak seks

Vraag jij je ook soms af waarom je sperma de ene keer dik is en de andere keer waterig? Het is eigenlijk heel simpel. Hoe vaker je ejaculeert, hoe vloeibaarder je sperma zal zijn. Als je elke dag seks hebt zal je de hoeveelheid sperma per keer verminderen. Wil je graag kinderen krijgen? Probeer dan om de dag seks te hebben, niet elke dag. Geef je lichaam de tijd om te herstellen!

5.Drink minder alcohol

Alcohol heeft een invloed op je lever en dat zorgt ervoor dat het oestrogeen niveau in je lichaam stijgt. En dat heeft een grote invloed op je spermakwaliteit. Zelfs twee drankjes per dag kunnen een groot en langdurig effect hebben op je spermakwaliteit. Alcohol vermindert het testosteron in je lichaam waardoor je minder zin zal hebben in seks en minder kwalitatief sperma produceert. Drink daarom alcohol met mate.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…