Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo vind je een goed evenwicht tussen je partner en je vrienden

Anja
2 min read

Als je partner niet kan opschieten met je familie is dat anders dan met je vrienden, omdat je je familie niet kunt kiezen. Dan moet hij of zij zich wel aanpassen. Maar wat doe je als je partner een hekel heeft aan je beste vrienden, de mensen die je wel zelf hebt uitgekozen om mee om te gaan. Het is natuurlijk normaal dat er spanningen ontstaan tussen je partner en vrienden. Ze moeten jouw aanwezigheid tenslotte delen. Je kunt op twee manieren een goed evenwicht vinden tussen je partner en vrienden namelijk:

Houd ze gescheiden

Dit is een hele lastige, maar als je echt niet weet hoe je het evenwicht vindt, is deze manier misschien noodzakelijk. Zie het alsof je twee ‘verplichtingen’ hebt en zorg dat je beide partijen ongeveer evenveel ziet.

Voeg alles samen

Koppels die gezamenlijke vrienden hebben zijn gelukkiger, dit blijkt uit onderzoek. Volgens psychologen komt je relatie onder druk te staan als je partner een hekel heeft aan je vrienden. Probeer beide vriendengroepen te combineren en je bent van al dit gezeur af. Organiseer bijvoorbeeld een tuinfeestje en nodig beide jullie vrienden uit en je zult zien dat er snel nieuwe vriendschappen ontstaan. Zo gaan jullie vrienden ook de voordelen inzien van jullie relatie.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…