Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo vind je een zonnebril die perfect bij je gezicht past

Anja
2 min read

Bij het kiezen van een zonnebril is het belangrijk om rekening te houden met de laatste modetrends, maar daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gezicht. In dit artikel een aantal tips voor het vinden van een zonnebril die perfect bij jouw gezicht past.

Rond gezicht

Heb jij een rond gezicht? Dit houdt in dat je gezicht ongeveer even lang als breed is.
Het best bij deze vorm is een bril met rechte, hoekige lijnen. Vermijd monturen met gekleurde of versierde onderrand.

Vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht zijn het voorhoofd en de kaken even breed en is de kaaklijn ‘zwaar’. Is dit het geval? Kies dan voor een ronde/ovale bril met een bevestiging van de zijstangen bovenaan het montuur.

Ovaal gezicht

Heb jij hoge jukbeenderen en een smal toelopende kin? Dan heb jij een ovaal gezicht en staat bijna elke zonnebril jou wel. Bijvoorbeeld een vierkantig gebogen montuur, met een krachtige bovenrand.

Driehoekig gezicht

Jij hebt een smal voorhoofd met brede mond en kin. Jouw voorhoofd en jukbeenderen zijn dus smal in vergelijking tot de kaaklijn. Zoek bij het uitkiezen van een nieuwe zonnebril naar een sterk breed montuur met een dunne rand en het accent op de verticale lijn.

Hartvormig gezicht

Heb jij een breed voorhoofd en brede jukbeenderen en zijn jouw mond en kin smal? Dan heb jij een hartvormig gezicht. Dit is een lastige gezichtsvorm voor een zonnebril. De brillenglazen moeten beduidend breder dan hoog zijn. Een simpel of smal montuur met lager ingezette zijkanten is aan te raden.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…