scrollTop top

Zo herstel je een beschadigde zonnebril

Zo herstel je een beschadigde zonnebril

Er is niets vervelender dan je bril opzetten en merken dat je er niet goed meer door kunt kijken omdat er krassen op de glazen zitten. Als je kunststof glazen hebt, zijn er een paar trucjes om kleine krasjes snel te herstellen, met wat huishoudelijke middeltjes. Gebruik een van deze methodes en herstel zelf je beschadigde zonnebril.

Tandpasta

Begin met wat niet schurende tandpasta op je glazen te smeren. Wrijf het over de krasjes in ronddraaiende bewegingen en spoel het af met koud water. Als de krasjes diep zijn moet je het een paar keer herhalen.

Zilver of koperpoets

Probeer de kunststof glazen te polijsten met zilver- of koperpoets en een zachte doek. Smeer het over de brillenglazen en veeg het na met een schone, zachte doek. Herhaal dit proces totdat de krasjes weg zijn.

Meubelwas

Als je nog steeds zichtbare krassen ziet op het oppervlak van je kunststof brillenglazen, breng dan een product aan dat de krassen tijdelijk opvult met was. Smeer het op je glazen met een microvezeldoekje, wrijf het in met ronddraaiende bewegingen en veeg het dan af met een schoon doekje. Zo kun je weer goed door je bril heen kijken, maar je moet het wel wekelijks herhalen.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.188.893
 • Aantal
  doden
  4.740.152
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!