Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo weet je dat je verliefd bent

Anja
2 min read

Verliefdheid kan je toevallig, plots, zomaar overkomen. Verliefdheid is spannend maar ook eng. Hoe weet je nu of je echt verliefd bent of je hem of haar gewoon leuk vindt?

1. Lichaamstaal

Als je verliefd bent, wordt er een chemische stof aangemaakt in de hersenen. Daardoor gaat je hartslag en je ademhaling sneller. Je bloost, je stottert, je hebt kriebels in de buik, zwetende handpalmen en knikkende knieën. Als je verliefd bent, maken je hersenen een aantal verslavende stoffen aan, deze hormonen geven je een goed gevoel, ze werken oppeppend en ze zorgen voor een hele energieboost. Je voelt je in het algemeen gelukkig en actief.

2. Dromen en gedachten

Je droomt over die persoon, je denkt heel veel aan hem of haar. Je haalt bepaalde scenario’s in je hoofd over hoe het er zou uitzien als jullie een koppel zouden zijn. Als je in gesprek bent met anderen, dwalen je gedachten heel vaak af. Je hebt meer moeite om je te concentreren op je werk, school of andere dingen. Je idealiseert de persoon en door al deze positieve gedachten word je blij en heb je een goed humeur.

3. Andere kenmerken

Je loopt de hele dag rond met een glimlach: als je een slechte dag hebt, denk je aan die persoon en je wordt meteen weer gelukkig. Je wordt wat zenuwachtig als die persoon bij je in de buurt komt, maar eens hij of zij er is, kun je niet stoppen met kijken. Je probeert voortdurend oogcontact te maken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…