Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De zon altijd je vriend of ook niet?

Camille
2 min read

Van de zon word je gelukkig, krijg je een mooi kleurtje en wordt je huis gratis verwarmd! Maar wist je dat té veel zonlicht ook heel wat nadelen met zich kan meebrengen? Lees snel verder.

1.Ideale temperatuur

Wanneer de zon in je woning schijnt kan dit erg aangenaam zijn, maar kan er ook een broeikaseffect ontstaan. Hierdoor kan het oncomfortabel warm worden. Met buitenzonwering kan je dit voorkomen.

Door buitenzonwering te gebruiken wordt de zon reeds tegengehouden alvorens het je raam bereikt. Zo blijft de temperatuur in huis beduidend lager. Zonwering aan de buitenkant van je woning, kan de binnentemperatuur met maar liefst 5 tot 7 graden verlagen.

2. Voldoende daglicht

Te veel zonlicht in je woning kan er ook voor zorgen dat je verblind wordt. Dan zijn vooral de schermen van je tablet, smartphone of tv niet goed te zien. Dit probleem kan je makkelijk oplossen op buitenzonwering.

Met buitenzonwering bepaal je zelf hoeveel daglicht er binnenkomt. Zo kan je de hoeveelheid licht aanpassen aan je bezigheid in huis.

3. Goede nachtrust

In de zomer kan het door de warmte nogal lastig zijn om in slaap te vallen. Daarnaast word je vaak ook vroeger gewekt door de zonnestralen die ‘s morgens je kamer binnen glippen. Met een buitenzonwering kan je een volledige donkere ruimte creëren die de warmte en de zonnestralen uit je kamer houdt, ideaal voor een goede nachtrust.

4. Automatische zonwering

Een geautomatiseerde zonwering biedt je nog meer voordelen. Deze zonwering wordt automatisch ingeschakeld als de zon schijnt. Als de zon weer verdwijnt, dan gaat de zonwering automatisch op. Je kan zelfs ook vaste tijden instellen waarop de zonwering wordt ingeschakeld. Ideaal als je ver van huis bent.

De automatische zonwering werkt tegelijkertijd ook als inbraakpreventie. Doordat de zonwering op en neergaat, lijkt het immers alsof er steeds iemand thuis is. Ontdek hier de toepassingen voor zonwering.

Meer info over gezond wonen? Ontdek het hier! »

www.renson.be

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…