Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zorgeloze zomer: zo voorkom en bestrijd je fruitvliegjes

Camille
3 min read

Fruitvliegjes. Een ware plaag in de zomer. Niemand weet waar ze nu precies vandaan komen, maar wanneer ze eenmaal aanwezig zijn in je keuken kom je er maar moeilijk weer vanaf. Hieronder een paar tips voor het voorkomen en bestrijden van fruitvliegjes.

ULTIEME TIP: Fruitvliegjes vanger

Deze fruitvliegjes vanger is naar onze mening de beste manier om fruitvliegjes te vangen.

De Doctor Clean Fruitvliegjes vanger wordt door ontzettend veel mensen thuis gebruikt, maar dat niet alleen. Ook in de horeca is dit product bijna onmisbaar. Restaurants gebruiken deze fruitvliegjesval bijvoorbeeld in de keuken om ook daar snel van een fruitvliegjesplaag af te komen, met succes! 

1. Was je fruit grondig

Fruitvliegjes komen niet voor niets aan hun naam. Ze houden erg van fruit. Wanneer je fruitvliegjes wilt vermijden, kun je je fruit best even grondig wassen onder de kraan voordat je het op de fruitschaal legt. Laat het fruit niet langer dan 2 dagen in de fruitschaal liggen. Het is zelfs beter om fruit en groenten in een afgesloten bak te bewaren.

2. Laagje rode wijn

Fruitvliegjes hebben een grote liefde voor… alcohol! Zet een paar lege flesjes met een klein laagje rode wijn op de bodem in huis. Binnen de kortste keren zul je de fruitvliegjes in de wijn zijn drijven.

3. Azijn met afwasmiddel

Maak een mengsel van azijn en afwasmiddel. Zet dit op de plek waar de meeste fruitvliegjes zijn. Het mengsel trekt de fruitvliegjes aan.

4. Sinaasappel met kruidnagel

Deze truc werkt niet alleen voor het elimineren van nare geurtjes maar ook als preventie middel tegen fruitvliegjes. Snijd een sinaasappel in twee en steek er wat kruidnagels in.

5. Buitenlucht

Zorg voor een goede doorluchting van je huis. Zet de ramen en deuren zoveel mogelijk open. Zijn de fruitvliegjes al aanwezig? Zorg ervoor dat de keuken goed schoon blijft en dat je regelmatig stofzuigt. Zo kun je larven en eitjes verwijderen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…