Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips om je productiviteit te verhogen

Camille
4 min read

Er bestaat geen kantenklaar recept of geheim om je productiviteit te verhogen. Wat wél voor iedereen haalbaar is, is het aanpassen van de dagelijkse routine en kleine verbeteringen toevoegen. Met deze 10 tips kun je met een frisse start en slimme trucs je productiviteit aanzienlijk verhogen.

1. Werk in tijdblokken

Wanneer je aan een intensief project begint, kun je met een timer of alarmklok 45 minuten aanhouden om volledig geconcentreerd en zonder afleidingen met je taak bezig te zijn. Wanneer de 45 minuten voorbij zijn, neem je 10 minuten pauze om een compleet andere activiteit te doen. Zo stimuleer je verschillende hersenhelften om daarna weer ‘frisser’ en alerter je werk op te pakken.

2. Drink voldoende water

Onze hersenen beslaan slechts 2% van ons lichaam maar ze verbruiken wel ruim een kwart van de totale energie die we hebben. Door gedurende de dag voldoende water (1,5 tot 2
liter)
te drinken blijven je hersenen voorzien van de benodigde vocht om o.a je concentratie en geheugen op scherp te houden. 70% van het water dat je per dag binnenkrijgt, moet van
dranken komen voor een optimale opname.

3. Zeg vaker ‘NEE’

Het is belangrijk om goed te kunnen onderscheiden wat jouw kostbare tijd waard is en wat niet. Succesvolle, productieve mensen worden vaker dan niet gevraagd om ‘even’ ergens bij te helpen. Door vaker ‘Nee’ te zeggen tegen onnodig tijdrovende projecten houd je genoeg tijd over om te concentreren op echt belangrijke zaken.

4. Plan ‘slimmer’

Door bijvoorbeeld je boodschappen te doen op rustige tijden en de sportschool bezoeken vóórdat het er immens druk wordt. Wanneer je tijd bespaart, kun je meer doen.

5. Mediteren

De voordelen van meditatie zijn indrukwekkend en de vele wetenschappelijke onderzoeken liegen er ook niet om. Door regelmatig te mediteren verbetert o.a de concentratie, geheugen en de bloedtoevoer naar de hersenen. Meditatie werkt ook enorm goed tegen stress.

Verhoog je productiviteit met meditatie
Verhoog je productiviteit met meditatie

6. Waar gaat de tijd heen?

Maak er een gewoonte van om je tijd goed in te delen zodat je productiever de dag door komt. Houd bij hoe lang je bezig bent met taken.

7. Schrijf een not-to-do lijst

Schrijf de dingen op die je niet meer moet doen tijdens het werken en leg het op een plek waar je het goed kunt zien.

8. Schrijf een to-do lijst

Wanneer je de belangrijkste taken op een rij zet en ze stuk voor stuk afwerkt, krijg je meer voor elkaar dan wanneer je lukraak steeds iets anders tussendoor doet.

9. Wissel momenten van multitasken af met monotasken.

Door de intensiviteit van je concentratie te doseren, blijf je scherp.

10. In de ochtend sporten

Een van de belangrijkste voordelen van sporten in de ochtend is dat het de zelfdiscipline versterkt handig voor een hogere productiviteit en dat je als gevolg de rest van de dag bruist van de energie!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…