Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 Tips voor Online Dating

Camille
6 min read

Je vindt het tijd voor iets nieuws of je wilt gewoon tijd besparen om de ideale partner te vinden? Dan is dating via het internet dé perfecte oplossing voor jou. Online daten is een echte trend geworden en ondertussen zijn er ook al heel wat datingssites opgericht. Datingsites vind je tegenwoordig in alle geuren en kleuren; voor getrouwde mensen, jongeren, invaliden, rijke mannen enz. Maar zijn deze wel allemaal te vertrouwen? Lees hieronder onze 10 tips voor online dating:

Tip #1: Kostprijs

Datingsites promoten meestal een gratis service, maar laat je hier niet misleiden. Vaak is het enkel de registratie die gratis en zijn sommige functies betalend zoals bijvoorbeeld berichten/ foto’s versturen of je profiel updaten. Het is daarom belangrijk om de verschillende datingsites en hun prijzen te vergelijken. Lees ook altijd goed de algemene voorwaarden, vaak zitten er kleine addertjes onder het gras en kan de kostprijs vlug oplopen tot honderden euro’s per maand.

Voordeel van een abonnement op een datingsite

Ongeacht de kostprijs en het abonnement waar je soms aan vast hangt, is het overwegen van een abonnement op een datingsite het zeker waard. Waarom? Omdat je uiteraard meer functionaliteiten krijgt op de website (vb. ongelimiteerd berichten sturen). Eigenlijk net hetzelfde zoals met een gsm abonnement, waarbij je meer data & belminuten krijgt dan bij een prepaid kaart.

Daarnaast kun je gemakkelijker in contact komen met mensen die tevens betaald hebben voor een abonnement. Daar deze mensen tevens betaald hebben, zijn ze effectief op zoek naar een nieuwe vriend(in)/partner. Surf dus eerst eens 1 à 2 weken op de datingsite waar je interesse in hebt, en beslis daarna of een abbonement op deze website je opportuun lijkt. Nog even alle voordelen op een rijtje:

  • Meer functionaliteiten op de datingsite
  • Kom in contact met andere leden die tevens serieus op zoek zijn (daar ze tevens betaald hebben)
  • Kom meteen in contact met singles uit jouw buurt
  • Bij sommige datingsites kun je een persoonlijkheidstest afleggen. Hierdoor kunnen ze je nog beter matchen aan andere leden

Tip #2: Profiel volledig invullen

Online daten begint bij het aanmaken van een profiel door middel van het invullen van een uitgebreide vragenlijst. Door deze nauwkeurig in te vullen, is de kans groter dat je personen ontmoet met dezelfde interesses. Nog een gouden tip: als je personen tegenkomt waarbij er niet veel info over hem/haar beschikbaar is, vertrouw het niet!

Tip #3: profile pic & nickname

Zorg voor een mooie en verzorgde profielfoto, want dat is ongetwijfeld een van de belangrijkste onderdelen van het online daten. Daarnaast is een goede nickname ook een aandachtspuntje. Maak bij voorkeur geen gebruik van je eigen naam, maar gebruik een normale naam die iets met je persoonlijkheid te maken heeft.

Tip #4: Tijd brengt raad

Wees niet te vlug met het uitwisselen van té persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld je gsm nummer of thuisadres. Je weet nooit zeker of de persoon aan de andere kant goede of kwade bedoelingen heeft.

Tip #5: Eerlijkheid

‘Eerlijkheid duurt het langst’. Je verspilt niet alleen de tijd van de ander, maar ook dat van jezelf.

Tip #6: Vals profiel?

Het aantal valse profielen op het internet is de laatste jaren heel wat afgenomen, maar toch moet je nog altijd voorzichtig zijn. Als je twijfelt aan de eerlijkheid van de persoon, kan je die persoon altijd opzoeken op het internet of Facebook.

Tip #7: Sexting? Not done

Sexting is het samenvoegen van 2 Engelse woorden: ‘Sex’ en ’texting'(sms’en). Je voelt je aangetrokken tot die ene persoon en onbeklede foto’s worden al snel uitgewisseld. Hoe kan je nu weten of iemand 100% te vertrouwen is? Correct, dat weet je niet. Onze gouden regel: ‘verstuur nooit zaken waar je later spijt van krijgt’.

Tip #8: Geduld

De idéale partner vinden op datingsites vergt tijd. Je mag niet meteen de moed opgeven, wees geduldig.

Tip #9: The first date

De eerste date na de online kennismaking kan heel benauwelijk zijn. Spreek het best af op een openbare plaats, zodat je andere mensen om je heen hebt. Daarnaast moet je ook locaties voorkomen waar je niet goed met elkaar kan praten, bijvoorbeeld de cinema. Vele mensen kiezen ervoor om samen iets te gaan eten. Echter als het gesprek niet zo vlot loopt, of je je helemaal niet aangetrokken voelt tot de ander, kun je moeilijk weg. Daarom is het beter af te spreken in een gezellig café of een leuke bistro. Zo kun je vertrekken wanneer je zelf wil. Tip: Spreek sowieso af op een openbare plaats. 

Tip #10: Take it slow

Spring niet meteen in een relatie. Neem eerst de tijd om hem/haar beter te leren kennen door bijvoorbeeld kennis te maken met zijn/haar vrienden.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…