Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 verrassend effectieve oplossingen tegen hoofdpijn

Bram
3 min read

Heb je af en toe last van hoofdpijn? Deze 1d oplossingen zijn verrassend effectief. Je hoofdpijn zal in een mum van tijd verdwijnen.

1.Een frisse omgeving

Als je barstende hoofdpijn hebt kan het helpen om je thermostaat een graadje lager te zetten. Een frisse neus halen en het hoofd koel houden kan wonderen doen.

2.Let op je lichaamshouding

Probeer op je lichaamshouding te letten. Loop je een beetje scheef of draag je hoge hakken? De kans bestaat dat een slechte lichaamshouding de oorzaak is van je hoofdpijn. Ontspan je lichaam en je hoofdpijn zal verminderen.

3.Neem een warme douche

Niets kan zoveel deugd doen als een warme douche, ook als je hoofdpijn hebt. De warmte zorgt ervoor dat je bloedsomloop gestimuleerd wordt. Je hoofdpijn zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

4.Vermijd een hongergevoel

Als je honger hebt krijg je sneller hoofdpijn. Eet daarom elke dag 3 grote maaltijden en 2 tussendoortjes.

5.Water

Water hydrateert je lichaam en verlicht pijn. Drink elke dag 1,5 tot 2 liter water, zeker als je hoofdpijn hebt.

6.Relax

Het zal je allicht niet verbazen, van stress krijg je hoofdpijn. Zorg voor een rustige omgeving, adem eens diep in en uit. Je zal het verschil merken

7.Een gezond dieet

Eet gezond en je hoofd zal je dankbaar zijn. Sla geen belangrijke maaltijden zoals het ontbijt over. Kies voor trage suiker i.p.v. snelle suikers en je zal je langer kunnen concentreren.

8.Lavendel

Ook geuren kunnen hoofdpijn tegengaan of verlichten. Wie wordt nu niet rustig van die heerlijke lavendelgeur. Zo kan je badolie of massageolie met lavendelgeur gebruiken. Geen wonder dat alle wasproducten een lavendelvariant in de rekken hebben.

9.Gemberthee

Iedereen weet dat gember verfrissend werkt en hoofdpijn tegengaat. Van in het regenwoud tot hier bij ons in de keuken vervult dit knolletje een magisch rolletje. Pssst… gember wordt ook gebruikt als afrodisiacum! Hoofdpijn wordt dus nooit meer een uitvlucht.

10.Acupressuur

Als je hoofdpijn hebt zal je steeds drukken op de plaats die het meeste pijn doet. Met kennis van de juiste techniek kan je jouw natuurlijke reflex aanscherpen en je hoofdpijn wegmasseren.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…