Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

11 huisplanten die je huis zuiveren

Anja
11 min read

Wie gezond wil leven moet niet alleen voldoende bewegen en gezond eten, maar moet ook in een omgeving leven met een gezonde en zuivere lucht. Nu heb je zelf niet altijd invloed op de lucht in jouw woning (en zeker niet als je in een gebied woont waar veel auto’s rijden of iets dergelijks), maar er is wel een manier om de lucht in je woning te zuiveren. Hier hoef je geen dure machines voor aan te schaffen, maar kun je simpelweg een nieuwe plant voor kopen. Welke planten je kunt kopen om de lucht in jouw huis te zuiveren, lees je in dit artikel.

1: Aloë Vera

De Aloë Vera plant is niet alleen gemakkelijk om in huis te houden, maar zorgt er bovendien voor dat de lucht in huis lekker schoon blijft door chemicaliën van schoonmaakproducten uit de lucht te halen. Komen er plekjes op de bladeren van de plant? Dan weet je dat de lucht flink verontreinigd is.

2: Klimop

Klimop staat volgens de NASA op nummer één als het gaat om het zuiveren van de lucht in huis. De plant zuivert de lucht niet alleen van allergenen als schimmels, maar ook van dierlijke uitwerpselen.

3: De graslelie

De graslelie zuivert de lucht van benzeen, formaldehyde (gas met een sterke, onaangename geur) en xyleen (vloeistof met kenmerkende geur) en is dus niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar ook erg nuttig.

4: De lepelplant

De lepelplant zuivert de lucht van benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen. Daarnaast kan de plant zelfs ammonia uit de lucht halen en dit maakt de plant erg nuttig voor het zuiveren van de lucht in huis.

5: De goudpalm

De goudpalm zuivert de lucht niet alleen, maar reguleert ook de luchtvochtigheid in huis. Zeker in de winter doet de plant het goed, want dan verdroogt de verwarming de lucht in veel huizen en is het extra belangrijk om de lucht wat vochtiger te maken met de plant.

6: De stokpalm

De stokpalm zuivert de lucht van stoffen als formaldehyde, xyleen, tolueen en ammonia.

7: De Mexicaanse dwergpalm

De Mexicaanse dwergpalm is een decoratieve plant die er niet alleen leuk uit ziet, maar ook druk bezig is met het zuiveren van de lucht van benzeen en trichloorethyleen. Zet je de plant in de buurt van meubelstukken die formaldehyde uitwasemen, dan doet de plant ook zijn werk.

8: De Indische rubberboom

De Indische rubberboom is een gemakkelijke plant die erg geschikt is voor het filteren van de lucht van formaldehyde.

9: De Drakenbloedboom

De Drakenbloedboom is een grote plant die wel meters hoog kan worden. De plant verwijdert xyleen, trichloorethyleen en formaldehyde uit de lucht en is hierdoor niet alleen decoratief, maar ook nuttig en gezond.

10: Vrouwentongen

De vrouwentong is een plant die benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen uit de lucht haalt.

11: De philodendron

De philohendron is een gemakkelijke beginnersplant die voornamelijk formaldehyde uit de lucht filtert.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…