Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 geboden voor een veilig kamp

Olivier
3 min read

Elk jaar vertrouwen ouders hun kinderen een weekje toe aan een jeugdbeweging of een andere organisatie voor een fantastisch zomerkamp. Een grote verantwoordelijkheid, want er kan ook weleens wat mislopen tijdens zo’n week vol spel en plezier. Dankzij deze drie geboden ben je alweer een stapje dichter bij een veilig zomerkamp zónder uitdroging, zonneslagen of insectenbeten.

1. Efficiënt beschermen tegen zon en insecten

De twee grootste gevaren tijdens een zomerkamp? Verbrande huid en insectenbeten. Het is voor de leiders een hele klus om de jongste leden elke dag met zonnecrème én insectenmiddel in te smeren en je tiener heeft er al helemaal geen zin in. Maar wist je dat er handige middeltjes bestaan die beide problemen tegelijk bestrijden? Met Picasol 2-in-1 bescherming ben je met één keer smeren beschermd tegen zowel zonnebrand als beten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kinderen na een geweldig bosspel knalrood zien en volstaan met teken- of muggenbeten. Picasol 2-in-1 bescherming houdt zelfs wespen op afstand. Kortom, Picasol is de perfecte partner in crime voor een zorgeloos kamp!

2. Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren

We kunnen het niet genoeg benadrukken: hydrateren is tijdens een zomers scouts- of chirokamp uiterst belangrijk. Als je druk bezig bent met spelletjes spelen, koken en mopjes uithalen, vergeet je al snel voldoende te drinken. We willen natuurlijk niet dat de kinderen uitdrogen. Daarom lassen de leiders het best elke dag vaste drinkmomenten in en laten ze de leden toe ook zelf water te nemen. Vraag voor de zekerheid na welke maatregelen de organisatie of jeugdbeweging treft om de leden op kamp voldoende te hydrateren en geef je kind een drinkbus mee die de drank voldoende koel houdt. Een gewaarschuwd man is er twee waard!

3. Eerste hulp bij ongelukjes voorbereiden

Ten slotte moet de jeugdbeweging ook goed voorbereid zijn op allerlei ongelukjes. Ga op voorhand na welke leiders op het kamp verantwoordelijk zijn voor de EHBO. Die leiders hebben normaal gezien een EHBO-cursus gevolgd en weten perfect hoe ze moeten omgaan met schaafwonden, blaren en kleinere pijntjes. Aan hen kun je ook informatie over eventuele allergieën of kwaaltjes van je kinderen doorgeven. Gaat je zoon of dochter op een buitenlands kamp? Zorg er dan zeker voor dat ze hun ziekteverzekeringspapieren meenemen voor bijstand in het buitenland.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…