Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 redenen om ook in de winter voldoende water te drinken

Birte Govarts
2 min read

Uit een onderzoek van de Duitse start-up air up blijkt dat meer dan twee derde van de Europese jongeren altijd een navulbare waterfles meeneemt. In België ligt dat percentage met 92 procent zelfs nog een stuk hoger. Wist je dat het drinken van water in winter minstens even belangrijk is als in de zomer? Wij zetten de vier belangrijkste voordelen voor je op een rij:

  1. Het is goed voor je huid

In de winter hangt binnenshuis vaak een droge lucht, door het opzetten van de verwarming. Dit zorgt ervoor dat onze huid sneller uitdroogt. Door genoeg water te drinken blijft onze huid gehydrateerd en elastisch.

2. Het stilt je honger

Een hongergevoel en dorst worden vaak met elkaar verward. Door voldoende water te drinken, heb je – uiteraard – geen dorst, maar vermijd je ook het fake gevoel honger te hebben.

3. Het geeft je immuunsysteem een boost

In de winter heeft ons lichaam vaak een verminderde weerstand. Door de kou moet het immers harder werken om warm te blijven. Het drinken van de aanbevolen 1,5 tot 2 liter water per dag kan helpen je hele lichaam van zuurstof te voorzien én schadelijke gifstoffen uit je lichaam te filteren.

4. Bye bye, winterdip!

Zeg maar dag tegen je winterdip! Genoeg en regelmatig water drinken kan vermoeidheid immers tegengaan. Wist je trouwens dat futloosheid een van de eerste symptomen is van uitdroging?

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…