Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 situaties waarbij je echt behoefte hebt om te snoepen

Anja
2 min read

We weten allemaal dat het ongezond is en dat we het eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Maar toch geven velen van ons er te vaak aan toe: tussendoor snacken.  Met ons verstand weten we wel dat we ons achteraf door die calorierijke snacks schuldig en gefrustreerd voelen. Maar als we aangekeken worden door een zak chips of een pak koekjes zijn we vaak al verloren… Op welke momenten verlang jij het meest naar een snack? Wij hebben 4 herkenbare situaties voor jullie op een rijtje gezet waarbij je echt behoefte hebt om te snacken/snoepen.

1. Voor het slapen gaan

Vaak kun je ’s avonds laat op de avond voor de eerste keer ‘echt’ relaxen na een lange stressvolle dag. Je bent klaar met werken: het is eindelijk jouw tijd! De drang die je dan krijgt om jezelf te verwennen met een overdreven zoete of vette snack is een reactie van je lichaam op de behoefte om je te ontspannen.

2. Werkstress

Een slechte dag gehad op het werk? Of een stressvolle privésituatie? Genoeg excuses om even lekker te gaan snoepen. Je hebt wel een lekkere zoete snack verdiend, denk je bij jezelf.

3. Wachten

Je wordt opgehaald door een vriendin om samen ergens heen te gaan, maar ze is te laat en je bent inmiddels al een half uur aan het wachten. Dan maar een paar koekjes of snoepjes verorberen.

4. Voor een maaltijd

Je kent het wel: voordat je gaat lunchen of dineren, voel je de honger al opkomen. Er moet echter eerst gekookt worden, dus het gaat nog wel even duren voordat de maaltijd daadwerkelijk op je bord belandt. Genoeg reden om een zak chips open te trekken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…