Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Top 10 gezondste tussendoortjes

Camille
3 min read

Tussendoortjes. Voor sommige kinderen het hoogtepunt van de dag. Maar belangrijk is om te weten wat je aan je kind geeft. Wij geven alvast 10 tips:

1. Fruit

Fruit bevat natuurlijke suikers en is daarmee een gezond tussendoortje bij uitstek. Fruit levert veel goede voedingsstoffen die andere suikerrijke producten niet bevatten. Fruit bevat onder andere tal van voedingsvezels, vitamines, mineralen en enzymen.

2. Groenten

Zijn leuk als tussendoortje. Vooral omdat je er eigenlijk niet genoeg van kunt eten.  Ze zijn overwegend caloriearm en heel gezond. Snoeptomaatjes, stukjes komkommer, broccoli, wortel… Tegenwoordig zijn er in de supermarkt genoeg handige meeneemverpakkingen aanwezig. Om het geheel er leuk uit te doen zien kan je ook altijd de stukjes op een satéprikker doen. Een feestje voor het oog én de maag!

3. Noten

Kunnen voor zoetekauwen gecombineerd worden met rozijnen. Noten bevatten relatief veel calorieën, maar dat wil niet zeggen dat ze ongezond zijn. Die calorieën haal je namelijk uit essentiële eiwitten en goede onverzadigde vetzuren.

4. Fruitsmoothie

Hip, lekker, én eenvoudig. Kies wat voor fruit je wilt gebruiken en voeg een beetje yoghurt toe. In de blender en smuller maar!

5. Yoghurt

Is een bijzonder voedzaam en gezond product. Je kan er fruit, noten, havermout enz. bij doen om het voedzamer te maken. Laat je creativiteit de vrije loop. Zoeter maken kan je met honing doen, maar uiteraard is te zoet niet gezond.

6. Volkorencrackers

Als je kind liever krachtige tussendoortjes heeft, dan zijn gewone volkorencrackers met een glas melk een goede optie. Doe er magere kaas of wat hesp bij om het lekker hartig te maken.

7. Soep

Als je meer tijd hebt, kies dan voor een groentesoepje. Pureer eventueel je groenten om het eten te vergemakkelijken voor jonge kinderen.

8. Koeken

Als je aan tussendoortjes denkt, denk je wellicht spontaan aan koeken. Natuurlijk kan een koek eten soms geen kwaad, maar let wel op wat voor koek je geeft. Rijstwafels, koeken met veel granen, zonder chocolade of overmatige toegevoegde suikers, zijn geschikt.

9. Popcorn

Misschien lijkt popcorn ongezond, maar een schaaltje ongezoete en ongezouten zelfgemaakte popcorn is een perfect tussendoortje.

10. Chips

Zelfgemaakt chips zijn lekker én, uiteraard gezond. Gebruik hiervoor gewone of zoete aardappels.  Was ze, snijd ze in zeer dunne plakjes, besprenkel ze met olijfolie, zout en kruid met mate en doe ze in een zeer hete oven (200-250°C). Bak ze 15-20 minuten en laat afkoelen.
Van een feestje gesproken!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…