Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die gebeuren als je stopt met koolhydraten eten

Olivier
2 min read

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om een fit en gezond lichaam te hebben. De sportscholen zijn nog nooit zo druk geweest en er zijn honderden verschillende soorten diëten die je kunnen helpen om overtollige kilo’s te verliezen. Eén daarvan is het koolhydraat arm dieet. Maar is het nu wel zo gezond om geen koolhydraten meer te eten? Wat gebeurt er nu met je lichaam wanneer je geen koolhydraten meer eet? Wij zochten het voor jullie uit. Hieronder 5 dingen die gebeuren als je stopt met koolhydraten eten!

Je verliest veel vocht

Je zult merken dat wanneer je begint met een verminderde inname van koolhydraten, je snel gewicht verliest. Dit gewicht is echter geen vet, maar gewoon water! De koolhydraten die je lichaam normaal gesproken zal binnenkrijgen slaan namelijk water op. Zodra je dus stopt met het eten van koolhydraten zal je lichaam ook minder water opslaan.

Griep

Koolhydraten zijn een enorm belangrijke energiebron voor je hersenen. Wanneer je dus stopt met het eten van koolhydraten, heeft je lichaam minder brandstof om goed te functioneren. Gevolgen hiervan zijn: een droge mond, vermoeidheid, duizeligheid en slapeloosheid. Laten dit nu exact de symptomen van een griepje zijn!

Je energieniveau verslechtert

Volkoren granen zijn een goede bron van onder andere magnesium, ijzer en Vitamine-B. Deze dingen zijn allemaal essentieel om je energielevel op peil te houden. Daarnaast zijn koolhydraten een belangrijke energiebron van je lichaam. Een tekort zorgt ervoor dat je cellen vertragen wat vervolgens resulteert in minder vitaliteit.

Slecht voor je stoelgang

Volkoren producten hebben een groot aandeel in de hoeveelheid vezels die je binnenkrijgt. Vezels zijn belangrijk voor onder andere een goede stoelgang. Wanneer je van de hak op de tak stopt met het eten van koolhydraten zul je minder vaker naar het toilet moeten en dit is niet goed voor je darmen.

Je krijgt een slecht humeur

Koolhydraten zorgen voor de aanmaak van serotonine, het stofje dat je gelukkig maakt. Als je stopt met eten van koolhydraten zul je dus in een minder goed humeur zijn.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…