Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 fouten die je maakt in de zon

Anja
2 min read

Het is een zomerse zonnige dag en je bent van plan om de middag op het strand door te brengen. Lekker zwemmen en daarna drogen in de zon. Heerlijk natuurlijk, maar de zon kan gevaarlijk sterk zijn in de zomer. Hieronder 5 fouten die iedereen maakt tijdens het zonnen!

1. Verbrande handen

Je hebt een dure handcrème met factor aangeschaft, maar nadat je je hiermee ingesmeerd hebt, besluit je je handen te wassen. Hierdoor ben je minder goed beschermd dan je denkt. Wil je je handen maximaal tegen de zon beschermen? Dan zul je je handcrème meerdere malen per dag moeten aanbrengen. Neem een tube mee in je tas om te voorkomen dat je onbeschermd de zon in gaat.

2. Onder de ogen

Een zonnebril kan je een vals gevoel van veiligheid geven. De glazen houden meestal wel het zonlicht tegen, maar beschermen het gebied rond de ogen niet tegen uva en uvb. De huid onder je ogen is heel dun en daarom extra gevoelig. Zorg dus dat je altijd de huid rondom je ogen goed insmeert.

3. Zonnebrandcrème over datum

We leven niet in een land waar je het hele jaar door zonnebrand gebruikt. Er zijn meestal maar een paar weken per jaar dat de zon lekker schijnt. Grote kans dat je zonnecrème meerdere jaren meegaat. Kijk daarom altijd goed naar de datum. Zonnebrand die over datum is beschermt niet goed meer.

4. Te weinig smeren

Wil je voor genoeg bescherming zorgen? Dan zul je minimaal 2mg per vierkante centimeter moeten smeren. Dat is echt heel veel. In de praktijk is de kans dan ook klein dat je deze dagelijks aanbevolen hoeveelheid haalt. Goed smeren dus!

5. Vermijd middagzon

Vermijd de zon van 13 tot 15 uur in de middag. Ook al smeer je je nog zo goed in. Deze zon is namelijk heel sterk en schadelijk voor je lichaam!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…