Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 haartrends bij mannen

Bram
4 min read

Ben je op zoek naar een nieuw, stijlvol kapsel die helemaal bij de nieuwste haartrends van dit moment aansluit? Doe dan inspiratie op voor jouw nieuwe look door dit artikel te lezen, want in dit artikel komen de vijf nieuwste en populairste haartrends voor mannen van dit moment voorbij. 

Haartrend 1: de lok

Een lok wordt ook wel een fringe genoemd. Dit is een pluk haar die niet naar de zijkant of achterkant wordt gekamd, maar juist duidelijk aan de voorkant van het kapsel aanwezig is. Kenmerkend voor een kapsel met lok is dat het haar aan de voorkant wat langer wordt gelaten, terwijl het haar aan de achterkant en zijkanten korter wordt geknipt. Zeker als je een terugtrekkende haarlijn hebt, is dit kapsel een goede optie voor jou. Met een grote lok zie je de terugtrekkende haarlijn namelijk niet meer en lijkt het automatisch alsof je meer haar hebt. 

Haartrend 2: de undercut

Een undercut is een kapsel waarbij de achterkant en zijkanten van het kapsel kort geschoren zijn. De bovenkant blijft lang, waardoor het kapsel er uniek uit ziet. De undercut is gebaseerd op een look uit de twintiger jaren, maar dit wil absoluut niet zeggen dat dit kapsel ouderwets is. Sterker nog, de undercut is voornamelijk geschikt voor mensen die hun kapse het liefst naar achteren dragen en bvoendien niet bang zijn met een gewaagd, rebels en hip kapsel over straat te gaan. Het kapsel met undercut komt het best tot zijn recht met een baard en is goed te combineren met streetwear outfits. 

Haartrend 3: kapsels met een stijlvolle finish

Omdat de haardracht dit jaar wat langer wordt, is het belangrijk om het haar goed te verzorgen. Doe je dit niet, dan is er geen touw meer vast te knopen aan de look die je wil nastreven en komt je kapsel niet goed uit de verf. Omdat verzorging steeds belangrijker is, zijn kapsels met stijlvolle finish steeds populairder. Dit zijn kapsels met korte zijkanten en een korte achterkant, in combinatie met een redelijk korte coupe op de bovenkant van het kapsel. Geen lok of undercut, maar een mooie samenhang van net iets kortere zijkanten en achterkant en een stijlvolle, gestijlde bovenkant. Omdat de textuur van dit kapsel zo belangrijk is, is dit kapsel alleen succesvol als het goed verzorgd wordt. Ben je niet zo’n liefhebber van haarproducten en heb je geen zin of tijd om tijd te besteden aan je kapsel? Dan is deze look wellicht geen goede look voor jou. Ben je wel bereid om tijd in je kapsel te steken en hier de juiste producten bij te gebruiken? Dan is deze look zeker een aanrader, aangezien de look zowel op straat gedragen kan worden als op kantoor, in een zakelijke omgeving. 

Haartrend 4: de out of bed look

De out of bed look is al enkele jaren erg populair en dit zal zeker nog wel even zo blijven. De kunst van de out of bed look is dat de look er nonchalant en zelfs enigszins onverzorgd uit moet zien, terwijl je er wel goed over na moet denken. In feite doe je dus net alsof je zo uit bed komt, maar besteed je wel tijd en aandacht aan je kapsel. Dit doe je door de juiste haarproducten te gebruiken, je haar op de juiste manier in toom te houden en er precies messy genoeg uit te zien om de look te laten slagen

Haartrend 5: het naar voren brengen van het haar

Dit seizoen is het bovendien helemaal in om je haar naar voren te brengen. Dit doe je erg eenvoudig door voor de spiegel te gaan staan, het haar van de bovenkant van je kapsel vast te pakken en dit met een gel of wax naar voren te brengen. Belangrijk punt bij deze look is dat je haar niet te lang mag zijn, omdat het anders voor je ogen hangt. Is dit wel het geval en ben je toch fan van de look, dan kun je jouw lange lokken even wat korter laten knippen bij de kapper voor het beste resultaat.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…