Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 herkenbare redenen waarom je toch met make-up slaapt

Camille
2 min read

Het is niet verstandig om met make-up te slapen. Het is niet goed voor je huid, er kunnen make-up resten in je ogen belanden en irritatie geven. Maar soms zijn er situaties waarin je spontaan besluit om het reinigen van je gezicht maar even achterwege te laten. Als je een lange vliegreis achter de rug hebt en doodmoe op je bestemming aankomt. Je gaat naar je hotel en rolt meteen je bed in, want die vliegtuigstoel was toch niet zo comfortabel. De make-up halen we er morgen wel af.

Als je ziek wordt en je bed in duikt

Als je in de loop van de dag ziek wordt en hondsberoerd je bed in duikt kun je het vast niet meer opbrengen om eerst je make-up van je gezicht te halen. Dit kan ook gebeuren als je onverwacht ergens anders slaapt. Als je geen remover bij je hebt omdat de logeerpartij niet gepland was wordt het erg lastig om je make-up te verwijderen. Voor een keertje kan dat wel, alleen zul je de volgende morgen aan de slag moeten om er weer wat moois van te maken.

Een onverwachte vrijpartij

Een onverwachte vrijpartij kan ook een reden zijn om je make-up nog te verwijderen. In elkaars amen in slaap vallen is een stuk romantischer dan om na het vrijen op te staan om eerst uitgebreid je gezicht schoon te gaan maken. Wat ook vaak een reden is om met make-up op je bed in te rollen is als je te diep in het glaasje hebt gekeken. Als je dronken bent dan functioneer je over het algemeen niet zo goed meer en dan is de beslissing snel genomen om het verwijderen van de oogschaduw en mascara maar even achterwege  te laten tot de volgende ochtend.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…