Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Mannen knappen af op te veel make-up

Anja
2 min read

Veel dames staan uren voor de spiegel om zichzelf mooi te maken en mannen te bekoren, maar uit diverse onderzoeken is gebleken dat mannen het helemaal niet nodig vinden dat vrouwen veel make-up dragen. Sterker nog, de meeste heren vinden het onaantrekkelijk en zelfs een afknapper als een vrouw te veel make-up op haar gezicht smeert. Waarom mannen dit onaantrekkelijk vinden en wanneer je precies te veel make-up draagt, lees je in dit artikel.

Mannen: dames, doe niet te veel make-up op

Mannen vinden het prima als dames een beetje make-up dragen om hun sterke punten te accentueren, maar ze vinden het niet aantrekkelijk als een vrouw haar natuurlijke looks helemaal verbergt met een flinke lading make-up. Mannen vinden dit niet alleen onaantrekkelijk omdat het laat zien dat je onzeker bent over je natuurlijke look, maar ook omdat het er vaak alles behalve natuurlijk uit ziet.

Daarnaast vinden mannen een dikke laag make-up niet alleen onaantrekkelijk, maar vinden ze het ook een afknapper als je make-up in de verkeerde kleur draagt. Heb je te donkere of te lichte foundation, dan vinden veel mannen dit echt een afknapper.

Wat is te veel make-up?

Dat mannen een te dikke laag make-up onaantrekkelijk vinden, betekent niet dat je alleen nog maar mascara mag dragen. Je hebt te veel make-up op als je een dikke ‘plamuurlaag’ op je gezicht smeert en er hierdoor heel anders uit ziet. Verberg je je gezicht achter een laag foundation, matterende poeder, blush, mascara, eyeliner, oogschaduw, oogpotlood, wenkbrauwpotlood en ga zo maar door, dan heb je te veel make-up op. Het is natuurlijk prima als je dit zelf mooi vindt, maar het is wel belangrijk om te weten dat je niet zo veel make-up op hoeft te doen als je een man aan de haak wil slaan. Wil je een man versieren, dan heb je meer succes met wat minder make-up.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…