Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom je ooit eens een wandelvakantie moet doen

Milan
4 min read

Wandelen is een heerlijke bezigheid. Misschien maak je regelmatig een ommetje met de hond of ga je in het weekend graag een dagje uit wandelen met je partner. Samen geniet je van de natuur en ondertussen kun je mooi de week doorspreken. Is wandelen desondanks toch niet echt jouw ding? Dan zijn er nog heel wat andere redenen om lekker te gaan wandelen. Wandelen is namelijk een geweldige vorm van lichaamsbeweging voor iedereen die zijn of haar lichaam in goede conditie wil houden. In dit artikel vertellen we je er alles over. Wellicht ben je na het lezen ervan wel zo enthousiast geworden dat je meteen aan de slag gaat, en misschien ga je zelfs wel op een wandelvakantie.

Deze 5 voordelen wil je namelijk niet missen:

  • Met wandelen kun je goed afvallen.
  • Wandelen helpt tegen depressies.
  • Het heeft een positieve invloed op diabetes.
  • Wandelen vermindert stress.
  • Je wordt creatiever van wandelen.

Met wandelen kun je goed afvallen

Je zou het niet zeggen, maar met wandelen kun je veel calorieën verbranden. Dat komt omdat wandelen een lage intensiteitsoefening is. Dat betekent dat de hartslag niet ineens heel snel omhoog schiet, maar langere tijd licht verhoogd is. Bij lage intensiteitsoefeningen verbruikt je lichaam wel iets meer energie, maar niet ineens heel veel. Als je lichaam plotseling heel veel energie nodig heeft worden er voornamelijk koolhydraten verbrandt.

Als je lichaam gedurende een langere periode wat meer energie nodig heeft worden de vetreserves aangesproken. Met andere woorden: tijdens het wandelen verbrandt je meer vet en je valt dus af. Uiteraard is het wel belangrijk dat je naast het wandelen ook gezond eet. Tijdens een wandelvakantie kun je op deze manier flink wat afvallen.

Wandelen helpt tegen depressies

Heb je last van stemmingswisselingen of depressies? Ook dan is wandelen een goed idee. Tijdens het wandelen ervaar je namelijk een optimale combinatie van de gezonde buitenlucht en lichaamsbeweging. Hierdoor is het makkelijker om je hoofd ‘leeg te maken’ en een balans te bereiken tussen lichaam en geest.

Ook een wandelvakantie is heel heilzaam. De verandering van omgeving en de lichamelijke activiteit zullen je goed. Je zult zien dat je na een wandelvakantie als herboren weer naar huis gaat. Wellicht kun je door regelmatig een wandelvakantie te doen ook op de lange termijn jouw geestelijke gezondheid verbeteren.

Wandelen heeft een positieve invloed op diabetes

Heb je een aandoening zoals diabetes? Dan is het heel belangrijk om dagelijks genoeg te bewegen. En juist wandelen is dan heel gunstig. Je verlaagt hiermee de bloedsuikerwaarde aanzienlijk. En een wandelvakantie heeft zelfs ook op de lange termijn voordelen. Je krijgt hiermee namelijk veel meer grip op de aandoening en de schommelingen in de bloedsuikerspiegel zullen veel minder extreem worden.

Wandelen vermindert stress

Ervaar je veel stress in je dagelijkse leven? Ook dan kan wandelen een positieve invloed hebben. Dagelijks een wandeling maken zorgt ervoor dat je de spanning beter van je af kunt laten glijden. Je zult merken dat je hierdoor beter kunt slapen, meer uitgerust bent en het leven beter aan kunt. Heb je last van een burn-out? Dan is het een prima idee om eens een wandelvakantie te doen. Dan kun je de stress van het dagelijkse leven even helemaal achter je laten en volkomen tot rust komen in een andere omgeving.

Je wordt creatiever van wandelen

Eén van de meest opvallende voordelen van wandelen is dat je er letterlijk creatiever van wordt. Dat komt omdat je tijdens het wandelen tot rust komt en stressvolle gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Hierdoor komt er weer ruimte vrij voor nieuwe ideeën en gedachten. Dus heb je om wat voor reden dan ook inspiratie nodig? Dan kan een wandeling net datgene zijn wat je nodig hebt om dat ene geweldige idee te krijgen.

Sta je voor een nieuw en groot project? Dan is er geen betere manier om eraan te beginnen door eerst een wandelvakantie te doen. Je maakt je hoofd leeg en je begint met een ‘schone lei’ aan je nieuwe project. De kans is groot dat je na de wandelvakantie zelfs al een paar fantastische ideeën hebt. Zo functioneert de wandelvakantie tegelijkertijd als de ultieme brainstormsessie met jezelf.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…