Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom we van Spruitjes houden

Olivier
2 min read

Spruitjes. De winterse groente is niet bepaald de favoriet van menigeen kind. Daarnaast vinden veel volwassenen de spruit niet te verorberen. Maar de spruit is top! Als je de smaak leert waarderen, ga je van hem houden. Hier zijn redenen waarom we van spruitjes houden!

1. Als je ze goed klaarmaakt, zijn ze heerlijk

Als je spruitjes te kort kookt, zijn ze nog ‘rauw’. Kook je ze juist te lang, dan gaan ze stinken, en krijg je een (nog) bittere smaak. Precies goed koken, zorgt voor een overheerlijke spruit.

2. Laag in calorieën

Met slechts 34 calorieën kun je schaamteloos (én eindeloos) genieten van de overheerlijke spruitjes.

3. Gezond!

Spruitjes zijn supergezond en passen in ieder dieet. Daarnaast helpen spruitjes je te variëren. Het is namelijk een échte wintergroente. In de zomer kun je genieten van andere groentes.

4. Bewuste groente

Spruitjes worden dichtbij verbouwd. Voornamelijk in Noord-Nederland, Zuid-Nederland en… West-Vlaanderen. De groente hoeft dus minder ver vervoerd te worden. En dat betekent ook minder uitstoot! En laten we eerlijk zijn… Groente uit eigenland smaakt gewoon beter. 

5. Zelf verbouwen?

Je kunt spruitjes zelf verbouwen! Voor de fanatiekelingen onder ons, met een moestuin, je kunt spruitjes prima verbouwen. Je moet de spruitjes natuurlijk veel aandacht, liefde, zon, voeding en juiste grond geven, maar het resultaat is ernaar. Heerlijk!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…