Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 slimme opruimtips waarmee je meteen aan de slag kunt

Camille
2 min read

Iedereen heeft het weleens; het gevoel dat je veel meer spullen hebt dan het huis aan kan. Met de volgende opruimtips kan je onmiddellijk aan de slag om zo je huis weer volledig op te ruimen.

1. Doe het allemaal in één keer

Als je eenmaal bezig bent, ga dan door tot het gehele huis opgeruimd is. Dit geeft een zeer voldaan gevoel en zorgt voor een heerlijk fris huis!

2. Plan bewust je tijd

Je huis opruimen kost tijd. Gemiddeld kost het opruimen van je huis een hele dag. Trek deze tijd er dan ook voor uit. Je kan hierbij kiezen om dit daadwerkelijk in 1 keer te doen en alle overbodige spullen te recycleren. Maar je kunt het opruimen uiteraard ook spreiden. Bijvoorbeeld over een half jaar in meerderdere weekends of tijdens een vakantie.

3. Leer weggooien

Dit is misschien wel een van de beste tips! Leer spullen weggooien waar je eigenlijk niks meer aan hebt. Vaak worden spullen veel te lang bewaard en blijven ze dan jaren ergens liggen. Recycleer, verkoop of geef je spullen weg aan mensen die er iets aan hebben.

4. Gebruik loze ruimtes

Gebruik loze ruimtes als opbergruimte. Denk hierbij aan de ruimte onder je bed of bovenop een kast. Door creatief om te gaan om deze ruimtes kan je heel wat extra bergruimte creëren.

5. Elektro-apparaten

Recycleer je medische elektro-apparaten op een verantwoorde manier. Indien het apparaat nog werkt kan het worden herbruikt. Als het apparaat kapot is, kan het worden verwerkt tot bruikbare grondstoffen.

Als je oud medisch apparaat, zoals bv. een thermometer, nog werkt kan je het aanbieden aan vrienden of familie. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je oude elektro-apparaten af te geven aan de Kringwinkel of een zorgwinkel. Oud medisch apparatuur dat niet meer werkt, breng je het best naar een recyclagepark. Zij gaan je oude apparaten op een milieuvriendelijke manier verwerken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…