Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 dingen die elke slaapkop herkent

Anja
4 min read

Als je jezelf herkent in 5 van de 7 punten, dan mag je jezelf officieel een slaapkop noemen!

1. Slapen kun je overal

Waar, of met wie, je ook bent, je kunt overal heerlijk slapen. Dus niet alleen in je eigen bed, maar eveneens op de bank, op het strand en zelfs in het openbaar vervoer. Zelfs op momenten dat het eigenlijk niet gepast is om in slaap te vallen, kun je je ogen soms niet open houden. Als slaapkop ben je dan ook al meerdere keren in de problemen gekomen, zoals op school toen je in de les was ingedommeld en in het openbaar vervoer toen je al ver voorbij de eigenlijke uitstapplaats pas wakker werd.

2. Je haat je wekker

Op deze wereld heb je eigenlijk geen echte menselijke vijanden. De enige vijand die je het liefst direct zou elimineren is je eigen wekker. Je wekker is immers het instrument dat je steeds weer bruut uit je slaap weet te halen. Bovendien wordt je door dit vreselijke apparaat steeds weer wakker gemaakt op het moment dat je juist zo lekker ligt te slapen. Je wekker moet om die reden dan ook wel een enorme hekel voor je hebben ontwikkeld. Op dagen dat je je wekker niet hoeft te zetten, ben je doorgaans in de wolken omdat je dan spontaan wakker kunt worden.

3. Voornemens ten aanzien van je slaapgewoontes

Steeds opnieuw neem je jezelf voor om eerder je bed in te duiken. Maar eveneens om de volgende dag op tijd op te staan, zonder een wekker te zetten uiteraard. Maar door je slaapgewoontes ben je niet echt een ochtend- of avondmens waardoor je voornemens vaak vooraf al gedoemd zijn om te mislukken. Zodra je je bed ziet, val je immers als een blok in slaap en kun je met geen mogelijkheid wakker worden gemaakt zonder direct chagrijnig te worden.

4. Slapen is je hobby

Bepaalde mensen hebben tekenen of voetballen als hobby, maar jouw hobby is toch echt slapen. Je moet er niet aan denken om je hobbymatig in te moeten spannen op een sportveld of bij een creatief clubje. Het enige dat je interesse echt weg kan dragen is een heerlijk bed met een perfect kussen waarop je binnen een paar minuten in dromenland kunt belanden. Op ogenblikken dat anderen naar een sport- of ander hobbyclub gaan, doe jij liever een dutje, zelfs al is het midden op de dag.

5. Bedtijd is je favoriete moment

Elke dag opnieuw kun je je verheugen op het moment dat je ‘s avonds weer in je bed kunt kruipen. Als je dan ook een activiteit met vriendinnen moet bedenken, dan zal een sleepover zeker op de eerste plaats komen te staan. Dit moet dan wel een sleepover zijn waar er werkelijk zal worden geslapen. Voor jou geen kussengevechten en gesprekken of gegiechel tot diep in de nacht, maar heerlijk vroeg op één oor. Wanneer een vriend)in) een filmavondje organiseert ben je immers altijd de enige die tijdens de film al in slaap valt, en dikwijls zelfs de filmgeluiden weet te overstemmen met je gesnurk.

6. Voldoende slaap is je belangrijkste streven

Het is je al meerdere keren gebeurd dat je een afspraak af hebt gezegd omdat je je bed niet uit kon komen. Bovendien kun je echt panikeren als je merkt dat je nachtrust niet het gewenst aantal uren heeft behaald. Om toch aan de nodige slaapuren te komen zul je dan ook zonder problemen elke afspraak verzetten of zelfs afblazen. Je kunt immers niet functioneren als je niet lang genoeg geslapen hebt.

7. Je nachtrust is heilig

Voor jou is je nachtrust meer dan heilig en om die reden zet je elke avond het liefst je wekker uit. Maar ook je smartphone en deurbel worden bij voorkeur tijdelijk op non-actief gezet. Op deze manier probeer je te voorkomen dat je kostbare nachtrust wordt verstoord. Op het moment dat iemand desondanks het durf heeft om je midden in de nacht, om welke reden dan ook, wakker te maken, ben je gedurende een erg lange tijd niet te genieten. De mensen in je directe omgeving kunnen op dat moment dan ook maar beter ver bij je vandaan blijven. Voor hun eigen veiligheid en welzijn uiteraard.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…