Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips tegen wallen en donkere kringen

shana
5 min read

Heb jij ook wel eens last van donkere kringen en wallen onder de ogen? Wanneer je niet genoeg of goed hebt geslapen, kan het zijn dat je de volgende dag last hebt van wallen of donkere kringen. Door de donkere verkleuring zie je er meteen een stuk vermoeider en ouder uit. Weet je ook geen raad meer? Gelukkig kunnen we er iets aan doen. Lees onze tips en maak komaf met die wallen!

1. Veel slapen

Natuurlijk spreekt het voor zich dat slapen werkt om je wallen en donkere kringen te verminderen. Het is dan ook aangeraden om minstens 8 uur per nacht te slapen.

2. Komkommer

Snij twee schijfjes komkommer en leg deze in de koelkast gedurende een halfuur. Daarna leg je de schijfjes 10 minuten op je ogen. De koude van de komkommer zorgt ervoor dat je geïrriteerde huid en ogen verzachten én dat de bloedvaten krimpen waardoor de donkere kringen en wallen verdwijnen.

3. Water

Het is alweer bewezen dat water voor alles een hulpmiddel is. Ook voor wallen en donkere kringen is water dé oplossing. Water voorkomt dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen waardoor donkere kringen ontstaan.

ULTIEME TIP!

Remescar Wallen & Donkere Kringen Creme

Dit product van Remescar tegen wallen, maar evengoed tegen donkere kringen, is een absolute aanrader.

Het is een onmiddellijk werkende en doeltreffende crème die alles aanzienlijk doet verminderen. Met onmiddellijk bedoelen we dat je na 2 à 3 minuten reeds resultaat ziet. Kijk maar naar het voorbeeld in onderstaande video.

Dit product is in veel winkels te koop en is online te verkrijgen via Farmaline.be (inclusief gratis levering aan huis!).

4. Lepels

Wat, lepels?! Jazeker, lepels helpen tegen gezwollen en vermoeide ogen. Leg twee lepels voor een uurtje in de koelkast. Daarna leg je de lepels (met de bolle kant) op de kringen onder de ogen. De koude zorgt ervoor dat de doorbloeding in de huid wordt gestimuleerd waardoor de huid weer sterker zal worden.

5. Theezakjes

Gebruik voortaan je oude theezakjes voor je wallen en donkere kringen, in plaats van ze in de vuilbak te smijten. Leg je gebruikte theezakje in de koelkast tot ze afgekoeld zijn. Daarna leg je ze 10 minuten onder de ogen. De theïne zorgt ervoor dat de bloeddoorstroming gaat stimuleren waardoor zwelling en verkleuring onder de ogen zal afnemen.

6. Massage

Je kan je wallen ook masseren om de afvalstoffen onder je ogen te laten afvoeren. Begin in de onderkant van je ooghoek en druk met je vinger drie seconden zachtjes op de huid. Ga zo door over het hele gebied onder je ogen.  

7. Camoufleren

Heb je vaak last van donkere kringen of wallen? Koop dan een camouflage product die het beste bij jouw huidkleur past. Breng een beetje van het product aan op de plaats waar jouw donkere kringen of wallen zijn en klop dit langzaam en gelijkmatig uit op de plaats. Daarna kan je wat poeder toevoegen. 

Met deze tips kan je er alvast weer tegenaan! 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…