Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tekenen dat je niet genoeg drinkt

Bram De Brabander
3 min read

De helft van de vrouwen drinkt te weinig water. Zeker in de zomer is het levensnoodzakelijk om voldoende te drinken. Drink jij ook te weinig?

1.Je mond is droog

Als je mond droog is wil dat zeggen dat je lichaam veel te weinig vocht heeft. Het is belangrijk om dan onmiddellijk te drinken.

2.Je voelt je moe

Als je lichaam te weinig vocht heeft zal je moe en neerslachtig worden. Je lichaam zal extra vocht uit je bloed halen waardoor er een zuurstoftekort in je lichaam ontstaat. Hierdoor word je slaperig en vermoeid.

3.Je hebt minder spiermassa

Je spieren bestaan grotendeels uit water. Hoe minder water in je lichaam, hoe minder spiermassa. Wil je sterke spieren? Drink dan voor, tijdens en na een workout altijd voldoende water.

4.Je hebt een droge huid

Je huid is het grootste orgaan in je lichaam. Het heeft water nodig om goed te functioneren. Als je te weinig drinkt zal je huid er droog en dof uitzien. Heb je nog een reden nodig om meer te drinken?

5.Je hebt dorst

Ken je het gevoel na een nachtje feesten, je mond is zo droog dat je zou kunnen blijven drinken? Alcohol droogt je lichaam uit. Als je dorst hebt moet je absoluut naar je lichaam luisteren!

6.Gewrichtspijn

Onze gewrichten bestaan voor 80% uit water. Ze zorgen ervoor dat ons lichaam schokken kan opvangen. Als gewrichten te weinig vocht hebben kunnen ze minder goed functioneren met gewrichtspijn tot gevolg.

7.Je blijft langer ziek

Door te drinken kan je lichaam afvalstoffen verwijderen. Je organen filteren continue toxische stoffen uit je lichaam. Maar als je geen water drinkt kunnen je organen hun werk niet doen. Hierdoor zal je sneller ziek worden en ook langer ziek blijven.

8.Je veroudert sneller

De hoeveelheid water in ons lichaam vermindert naarmate we ouder worden. Hoe ouder we worden hoe belangrijker het is om genoeg te drinken. Veroudering door uitdroging wordt het snelste zichtbaar in onze huid. Maar ook binnen in ons lichaam verouderen we sneller als we te weinig drinken.

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…