Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het belang van vitamine D en calcium voor je peuter

Olivier
2 min read

Ook na 12 maanden groeit je kindje snel en is het belangrijk dat hij/zij genoeg voedingstoffen opneemt voor de algemene groei en ontwikkeling.  Onder andere calcium en vitamine D zijn hiervoor belangrijke  bouwstenen. Deze voedingsstoffen kan je vinden in speciale melk voor peuters zoals groeimelk.

Calcium goed voor botten

Calcium is een belangrijke voedingsstof voor je peuter voor de opbouw van sterke botten.

Producten boordevol calcium

Zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt zijn goede bronnen van calcium. Maar calcium vind je ook in andere voedingswaren : denk aan tofu (350mg/100g), volkoren brood (100mg/100g) , radijsjes (30mg/100g) of spinazie (99mg/100g) en andere groene bladgroenten.

Vitamine D voor het beendergestel

De beenderen van een peuter moeten nog ontwikkelen voor hij of zij kan lopen. Daarom is het belangrijk om voedingsstoffen zoals calcium en vitamine D via de voeding of via supplementen aan je kindje te geven. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat calcium in het bloed wordt opgenomen.

Ook is vitamine D nodig om het immuunsysteem van je kindje op te bouwen. Calcium en vitamine D worden  toegevoegd aan Olvarit Groeimelk.

Supplement vitamine D

Het wordt aangeraden om 10mg extra vitamine D te geven aan je kindje door middel van supplementen. Vitamine D kan ook opgenomen worden door zonlicht, maar ook hier moet je je peuter beschermen tegen de UV-stralen met een hoge factor zonnecrème.

Natuurlijke bronnen van vitamine D zijn vis, paddenstoelen, en eieren. Groeimelk bevat extra toegevoegde vitamine D en andere voedingsstoffen welke bijdragen aan de ontwikkeling  van je peuter.

  

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…