Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste make-up tips voor warme dagen

Anja
2 min read

Make-up, het ziet er vaak prachtig uit, maar met sommige weersomstandigheden kan het nogal vervelend zijn als je make-up draagt. Mascara die uitloopt in de regen bijvoorbeeld. Nu wordt het weer stilaan zomer en hebben we (hopelijk) weinig regenachtige dagen, maar op zo’n warme zomerdag kan het ook knap lastig zijn om je make-up intact te houden. Hieronder de beste make-up tips voor warme dagen.

1. Gebruik ijs

Wrijf, voordat je de make-up op je gezicht aanbrengt, een paar ijsblokjes over je gewassen gezicht. Dit zorgt ervoor dat je poriën sluiten en het geeft je gezicht een mat effect. Zo voorkom je dat je gezicht te veel gaat glimmen in de zon.

2. Geen foundation

Het gebruik van foundation is niet verstandig in de zomer. Door de warmte en de zon gaat dit er namelijk erg onnatuurlijk uitzien. Een beetje blush op de wangen kan eventueel wel.

3. Zo weinig mogelijk

Gebruik niet te veel make-up op warme, zonnige dagen. Je kunt bijvoorbeeld wel een laagje waterproof mascara op je wimpers aanbrengen. Gebruik in de zomer bij voorkeur een luchtigere foundation. Een foundation met een vettere basis kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een geïrriteerde huid omdat de foundation een laagje over je huid legt, waardoor je huid minder goed kan ademen.

4. Verleg de focus

Is dit te veel gedoe voor jou en kies je ervoor om zonder make-up de deur uit te gaan? Verleg de focus dan naar je handen en voeten en besteed daar extra aandacht aan. Een wekelijkse scrub doet wonderen en een leuke nagellak maakt het helemaal af.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…