Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is jouw lichaam al klaar voor de zomer?

Olivier
4 min read

Een mooie en warme zomer met veel zonneschijn en heerlijk weer daar hoopt eigenlijk iedereen steeds weer op. Vaak zijn mensen echter al in de lente bezig met hun uiterlijk tijdens de zomermaanden. Bij voorkeur zitten veel mensen immers met een fraai gezicht in de zon met hun, al wat gebruinde, benen ontspannen in de lucht. Voordat zij echt van de zomer kunnen genieten, zullen zij zich eerst van top tot teen in orde willen maken voor de zomer. Elk jaar weer vragen mensen zich dan ook af of ze, en dan in het bijzonder hun lichaam, al klaar zijn voor een prachtige zomer. Met de volgende tips weet je zeker dat je vol zelfvertrouwen kunt genieten van een aantal heerlijke zomermaanden.

Strak op het strand en aan het zwembad

Heel de winter heeft je lichaam zich in dikke truien mogen verschuilen. Dat kleine vetrolletje was dan ook vakkundig voor de buitenwereld verborgen. Nu het alsmaar warmer wordt, kun je er echter niet meer omheen en zal iedereen ervan mee kunnen genieten. Tenminste als je er niets voor doet. Je kunt gelukkig ook op internet op zoek gaan naar video’s die je laten zien hoe je snel weer vol zelfvertrouwen in je badkleding kunt paraderen. Uiteraard moet je dan wel actief meedoen met de getoonde oefeningen en je voedingspatroon resoluut aanpassen. Wanneer je ruim op tijd begint met deze oefeningen en het veranderen van je eetpatroon dan kun je in de zomer piekfijn op het strand en aan het zwembad verschijnen.

Gladde zomerhuid

In het licht van de zon zullen haartjes op je huid nog meer opvallen. De meeste mensen willen echter een fraaie glanzende huid in de zomer. Op de eerste plaats zou je dan ook kunnen besluiten om de ontsierende haartjes weg te scheren. Maar daarnaast kun je ook gaan voor een waxbehandeling of een behandeling uit laten voeren voor permanente ontharing. Alle ongewenste haartjes zullen dan snel en gemakkelijk voor een langere tijd en voor het grootste deel verdwenen zijn.

Waanzinnige wimpers

Je hebt je vast en zeker voorgenomen om in de zomer zo vaak mogelijk naar het strand of het zwembad te gaan. Zwemmen is immers heerlijk op een warme zomerdag, maar helaas kan je make up behoorlijk wat roet in het eten gooien. Na elke verfrissende duik zal je mascara immers op je wangen zitten. Als je jezelf niet voortdurend opnieuw op wilt maken dan kun je er natuurlijk voor kiezen om voor een natuurlijke zomerlook gaan. De make-up kan dan onaangeroerd in je tas blijven zitten. Je kunt er echter ook voor kiezen om permanente make up aan te laten brengen of om je wimpers (en eventueel je wenkbrauwen) te laten verven door een professional. Heel de zomer heb je dan geen omkijken meer naar je make up, terwijl je er uitstekend uitziet.

Glanzende nagels

Bij een paar prachtige bruine armen en benen en een zomerse teint horen eveneens nagellakjes in zomerse kleuren. Door een manicure en/of een pedicure je nagels deskundig onder handen te laten nemen kun je er perfect uitzien. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om duurzame nagellak op je nagels aan te laten brengen. Voor een langere tijd zullen je nagels er dan piekfijn uitzien.

Zonnebrandcrème is een must

In de zomermaanden is het uiteraard ook van cruciaal belang om je huid extra in de watten te leggen. De blootstelling aan grote hoeveelheden zonlicht zal je huid namelijk niet alleen erg uitdrogen, maar ook ernstig kunnen beschadigen. Gedurende elke zomerdag is het dan ook erg belangrijk dat je je goed in blijft smeren met een degelijke zonnebrandcrème. Je huid heeft daarnaast ook wat extra verzorging nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een hydraterende packing of een verzorgend masker. Je wilt namelijk niet alleen deze zomer van een prachtig en gezond lichaam blijven genieten.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…