Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste tips om het orgasme uit te stellen

Anja
2 min read

Een veelvoorkomend probleem bij mannen tijdens de seks is dat ze te snel klaarkomen. Dit kan erg vervelend zijn voor de man en zijn partner. Vrouwen hebben namelijk meer tijd nodig om tot hun hoogtepunt te komen. En het is natuurlijk niet fijn als de ene persoon elke keer klaarkomt en de partner (nog) niet. Met een paar simpele oefeningen kom je al een heel eind verder. Hieronder de beste tips om het orgasme uit te stellen.

Gebruik een condoom

Wanneer je een condoom gebruikt, ervaar je wel iets minder ‘genot’. Veel mannen en vrouwen vinden seks zonder condoom ook lekkerder omdat ze dan meer voelen bij de penetratie. Het kan wel helpen om je orgasme uit te stellen, omdat de penis minder prikkels krijgt als je met condoom vrijt.

Let op je ademhaling

Mannen onderschatten vaak de kracht van rustige ademhaling om je orgasme uit te stellen. Wanneer je dicht bij een orgasme komt, trekken de spieren van je lichaam zich meer aan. Om dit proces tegen te gaan, is het belangrijk om rustig te ademen en te ontspannen.

Denk aan iets anders

Wanneer je erg opgewonden raakt en je je orgasme voelt komen, kan je aan onderwerpen denken die je minder opgewonden maken. Het is niet de leukste oefening omdat je een beetje ‘uit de sfeer raakt’. Je wilt natuurlijk wel volop van de seks kunnen genieten.

Knijpoefening

De knijpoefening is wetenschappelijk gezien de meest effectieve methode om de zaadlozing uit te stellen. Wanneer je het wilt uitstellen, stop je met de penetratie en knijp jij of je partner met de duim en wijsvinger op de schacht van de penis. Door het knijpen in de penis verslapt hij en is de kans op vroegtijdige ejaculatie aanzienlijk minder.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…