Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Zoveel mannen verwachten seks op een eerste date

Anja
2 min read

Een eerste date is altijd spannend. Zal het leuk zijn? Ga je gewoon iets drinken of kies je ervoor om meteen al iets te gaan eten samen? Zullen er dode stiltes vallen of zal het allemaal als een trein lopen? Dit is wat mannen (en vrouwen) verwachten van die eerste date.

Uit een Amerikaans onderzoek bij 5 500 singles zijn volgende zaken gebleken:

1. Seks na eerste date

Slechts 6 procent van de mannen verwacht al meteen seks na de eerste date. Dat aantal is lager dan de meesten zouden denken. 50 % mannen en vrouwen vinden wel dat een goede eerste date eindigt met een kus.

2. Tijdstip van de date

De meerderheid (60 %) verkiest een date ’s avonds. Slechts 22% vindt het beter om ’s middags te daten. De populairste dagen om te daten zijn zaterdagavond en vrijdagavond. Bovendien heeft de duur van de eerste date effect op de kans dat er een tweede date komt. Als de date ongeveer 2,5 uur duurt, heb je het meest kans dat er een tweede date komt.

3. Activiteit en gespreksonderwerp

Volgens het onderzoek blijkt dat sushi gaan eten of eten in een chiquer restaurant de kansen voor een geslaagde date verhoogt. Op vlak van drank zijn vooral cocktails populair. Je hebt ook meer kans op een geslaagde date als je na het eten nog iets gaat drinken. Geloof, geld en politiek zijn bovendien populaire gespreksonderwerpen tijdens de date: 80% van de ondervraagden gaf aan dat ze het goed vinden om over deze zaken te praten. Praten over sport valt dan weer minder in de smaak: minder dan 25% praat graag over sport.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…