Deze salade is een gezonde en bovendien heerlijke maaltijd. Met een vezelrijk bruin broodje vormt het de perfecte combinatie van lekker en gezond.
Veel vezels
Het gehalte aan vezels is in een salade over het algemeen hoog. Deze salade bevat peultjes, paprika en diverse kruiden die ervoor zorgen dat dit recept ontzettend gezond is. De verse kruiden werken antioxiderend en de garnalen de perfecte vervanging van vet vlees.
Benodigdheden
- Kookpan
- Bakpan
- Citruspers
- Knoflookpers
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram grote gekookte garnalen
- Peultjes (75 gram)
- 1 bosui
- 1 citroen
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 tl sambal oelek
- 1/2 el sojasaus
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
- Verse kruiden zoals peterselie, koriander
- Pijnboompitten
- 2 bruine broodjes naar keuze
- Becel Gold
Bereiding
- Spoel de peultjes schoon en verwijder de draden. Doe de peultjes in de pan met een klein laagje water en kook beetgaar in ca. 2 minuten. Giet af.
- Rooster de pijnboompitjes.
- Snijd de bosui in ringen en de paprika in reepjes.
- Pers de citroen en bewaar het sap.
- Meng het citroensap, de sambal, de sojasaus en de knoflook tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Spoel de garnalen af.
- Snijd de broodjes open en besmeer ze met Becel Gold*. Verdeel de peultjes, de paprika en de garnalen erover. Dresseer met de saus, de bosui, de kruiden en de pijnboompitten.
Smakelijk!
* Becel Gold is rijk aan omega 3 en bevat omega 6. Van omega 3 en 6 is bewezen dat ze goed zijn voor het hart, omdat ze bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed.