Een heerlijk receptje voor het bereiden van een Bruschetta met tonijn-avocadotartaar. Smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gramverse tonijn
- 1 lente-uitje
- 1/2 avocado
- 100 gram cherrytomaten
- 1/2 limoen
- 1 theelepel wasabipasta
- 4 eetlepel sojasaus
- 1 snufje witte peper
- 40 gram boter
- stokbrood
- enkele korianderblaadjes
Bereiding (ongeveer 20 minuten)
Spoel de tonijn af, dep droog en snijd in kleine stukjes. Snijd ook het lente-uitje. Haal het avocadovruchtvlees uit de schil, was de cherrytomaten en snijd in kleine blokjes. Meng hierna alles door elkaar.
Rasp een beetje limoenschil en pers de vrucht uit. Roer het limoensap, de wasabi en de sojasaus door elkaar, meng dit met de tonijn en breng op smaak met peper. Meng de boter met de geraspte limoenschil.
Rooster het stokbrood, gesneden in 8 stukken, in de oven of de broodrooster, besmeer met limoenboter en leg daarop de tonijn-avocado tartaar. Tot slot het geheel met koriander gegarneerd serveren.
Smakelijk!