scrollTop top

Daarom gebruik je beter ’s avonds deodorant

Daarom gebruik je beter ’s avonds deodorant

Wanneer gebruik jij deodorant? Hoogstwaarschijnlijk in de ochtend na dat je gedoucht hebt. Maar wist je dat je je deodorant al die tijd eigenlijk op het verkeerde moment hebt gebruik? Dermatoloog Jeffrey Dover heeft hier namelijk onderzoek naar gedaan en wat blijkt: als je je deodorant ’s avonds opdoet, werkt het het beste. Raar maar waar!.

Deodorant en anti-transpirant

Toch doet bijna iedereen ’s ochtends pas zijn deodorant op. Wat belangrijk is om te benadrukken, is het verschil tussen deodorant en antiperspirant. Deodorant is een soort van ‘oppepper’ met een geurtje, waarmee je je lichaamsgeur maskeert. Antiperspirant pakt je zweetproductie aan met aluminiumdeeltjes die je transpiratiekanalen tijdelijk verstoppen. Op deze manier zweet je dus minder. Wisten jullie dit verschil al? Wij ook niet. Beide producten worden namelijk verkocht als ‘deodorant’. Zit er aluminium in je deo? Dan heb je te maken met een antiperspirant.

Minder zweten

Het is beter om ’s avonds deodorant op te doen omdat je van nature minder snel zweet op dat moment. Deodorant bevatten namelijk stoffen die het zweten tegengaan. Die stoffen moeten goed in je huid kunnen doordringen. Dat kan het best op een droge huid. ’s Ochtends is je huid vochtiger, de anti-zweetmiddelen lossen daardoor op en ze verdunnen. Bovendien hebben de stoffen ’s nachts meer kans om in de poriën te dringen.

Mocht je je transpiratie nog meer willen inperken kun je er ook voor kiezen om hem ’s ochtends nog een keer te gebruiken.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.518.946
 • Aantal
  doden
  4.745.290
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!