Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom gebruik je beter ’s avonds deodorant

Anja
2 min read

Wanneer gebruik jij deodorant? Hoogstwaarschijnlijk in de ochtend na dat je gedoucht hebt. Maar wist je dat je je deodorant al die tijd eigenlijk op het verkeerde moment hebt gebruik? Dermatoloog Jeffrey Dover heeft hier namelijk onderzoek naar gedaan en wat blijkt: als je je deodorant ’s avonds opdoet, werkt het het beste. Raar maar waar!.

Deodorant en anti-transpirant

Toch doet bijna iedereen ’s ochtends pas zijn deodorant op. Wat belangrijk is om te benadrukken, is het verschil tussen deodorant en antiperspirant. Deodorant is een soort van ‘oppepper’ met een geurtje, waarmee je je lichaamsgeur maskeert. Antiperspirant pakt je zweetproductie aan met aluminiumdeeltjes die je transpiratiekanalen tijdelijk verstoppen. Op deze manier zweet je dus minder. Wisten jullie dit verschil al? Wij ook niet. Beide producten worden namelijk verkocht als ‘deodorant’. Zit er aluminium in je deo? Dan heb je te maken met een antiperspirant.

Minder zweten

Het is beter om ’s avonds deodorant op te doen omdat je van nature minder snel zweet op dat moment. Deodorant bevatten namelijk stoffen die het zweten tegengaan. Die stoffen moeten goed in je huid kunnen doordringen. Dat kan het best op een droge huid. ’s Ochtends is je huid vochtiger, de anti-zweetmiddelen lossen daardoor op en ze verdunnen. Bovendien hebben de stoffen ’s nachts meer kans om in de poriën te dringen.

Mocht je je transpiratie nog meer willen inperken kun je er ook voor kiezen om hem ’s ochtends nog een keer te gebruiken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…